Oväntat SM-guld till Andersson

Carl Andersson från Upsala TK lyfte tyngst när SM i klassisk styrkelyft avgjordes. Han var själv förvånad över segern i 83 kilosklassen och hade räknat med att behöva lyfta mer.

27 juni 2019 20:22

SM-veckan pågår för fullt i Malmö och under torsdagen inleddes seniorklasserna i klassisk styrkelyft.

I 83 kilosklassen blev det guld för Carl Andersson från Upsala TK efter att han först tagit 270 i knäböj (personligt rekord med 2,5 kg), sedan 155 kg i bänkpress och sist 277,5 kg i marklyft.

– Knäböjen är min bästa gren så jag hoppades ta ledningen där och inleda starkt. I bänkpressen hörde jag från en annan tävlande att domarna var tuffa med pressignalen men jag lyfte ändå för tidigt där i första försöket men de andra två blev lyckade. I marklyften trodde jag att motståndarna skulle tvinga mig till högre vikter men det behövdes inte utan efter mitt andra försök förstod jag att det skulle räcka. Jag vill tacka Martin Engquist som coachade mig under tävlingen, säger Carl Andersson.

Det här var hans första senior-SM som senior och totalt lyfte Östhammaratleten 702,5 kg för att ta hem guldet.

Eftersom VM avgjordes nyligen saknades vissa starka namn i startfältet och SM blev en spännande tillställning.

– Jag har tävlat i senior-SM tidigare som junior så det var kul att ta guld i första tävlingen som senior. Jag hade inte räknat med att vinna inför SM och tävlingen gick verkligen över förväntan och det är jättekul. Jag hade tränat för att prestera mer om det behövdes och hade gärna persat rätt rejält men över 700 kg totalt är ett rätt stort resultat i min klass, säger Carl Andersson.

SM i klassisk styrkelyft fortsätter under fredagen och lördagen med flera deltagare från Upsala TK och på söndag ska bland annat Eric Sjödén ska försöka försvara sitt guld från förra året i tyngdlyftning.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Tobias Skagerström