Oväntat firande för Alunda

Alunda lyckades inte vända fyramålsunderläget i andra kvalmatchen mot Älvsjö. Laget fick dock ändå jubla eftersom de ändå är klara för allsvenskan efter att ha fått en vakant plats.

14 april 2019 17:41

Alunda är klart för spel i allsvenskan den kommande säsongen efter att ha erbjudits en vakant plats.

Därmed spelade det mindre roll att klubben inte lyckades vända fyramålsunderläget i söndagens andra kvalmatch mot Älvsjö.

– Vi fick mejl tidigare i veckan om att vi kunde bli en av "två bästa förlorare" i kvalet och därmed gå upp till allsvenskan. Vi har tagit många poäng och tog ytterligare tre i dagens seger så det känns jättekul att gå upp och jag hoppas verkligen att jag förstod mejlet rätt, säger Daniel Eriksson, tränare i Alunda.

I det andra kvalmötet med Älvsjö ledde Alunda med 5–1 efter två perioder men ett mål från Älvsjö i den sista perioden gjorde att de höll undan.

Det blev dock ändå firande för klubben efter att de ändå tagit sig till den nästhögsta serien.

– Vi har jobbat för att ta oss till allsvenskan hela säsongen och det är jättekul att vi tagit oss hela vägen. Det blir roligt att spela där, det är tuff serie där svåra matcher hela tiden men vi visar i dag att vi klarar av det. Älvsjö är ett bra lag men vi satte vår prägel på matchen, säger Daniel Eriksson.

Under säsongen vann Alunda division I GUD i övertygande stil efter endast en förlust på tjugo omgångar.

I första rundan av kvalet till allsvenskan slog de ut AIK i bäst av två matcher

– Vi ska åka hem, gå ut med laget på restaurang och fira. Det har varit en lång och härlig säsong och tjejerna är verkligen värda det här. Det ser bra ut även inför nästa säsong med laget som vi har och vi ser fram emot allsvenskan, säger Daniel Eriksson.

Matchfakta

Älvsjö↔2

Alunda↔5

Play Off 2 till Allsvenskan, 2:2

(1–4, 0–1,1–0) Målen: 1–0 (02.41) Johanna Hall, 1–1 (06.12) Frida Noaksson, 1–2 (09.36) Elin Höglund, 1–3 (18.31) Matilda Wallin, 1–4 (18.55) Frida Noaksson, 1–5 (37.39) Jonna Vuontisvaara, 2–5 (41.32) Anna Monthan. Publik: 150.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Tobias Skagerström