Över hundra personer trotsade regnet och sökte sig under torsdagen till norra Norby och Stadsskogen för olika aktiviteter som orientering, träning och gemenskap.
Det fanns banor av olika längder och för olika nivåer.
– Kul att så många kom hit trots det dåliga vädret, säger Jan Troeng på OK Linné.
Orienteringsklubben arrangerade tre olika evenemang som lockat människorna till föreningens klubbgård.
Dels var det förhandssläpp av checkpoints för den populära friskvårdssatsningen Hitta ut (man samlar checkpoints och registrerar dem via en karta) som anordnas för sjunde året i rad, motionsorientering och helklubbsträning för OK Linné.
– Vi ville göra något för både bredden och eliten inom föreningen och samla alla som är intresserade på samma ställe. Vi ville ställa till med en liten fest där många människor kunde samlas och ha kul, säger Jan Troeng.
Torsdagens evenemang hade även ett viktigare ändamål då OK Linné behöver samla in pengar för att bygga om sin klubbgård som drabbats av fuktskador och behöver renoveras.
– Klubbgården är grunden som vi alltid utgår från och vi har cirka 400 aktiva som använder den. Därför är renoveringsbehovet nästan akut och vi arbetar hårt för att lösa det. Vi uppskattar att det behövs cirka en miljon kronor för en acceptabel lösning och det är ingen liten summa för en förening som oss, säger Jan Troeng.
Det var i höstas när orienteringsklubben OK Linné skulle bygga om duschrummet i sin klubbgård som det upptäcktes att byggnaden och framför allt omklädningsrummen behöver renoveras.
Föreningen saknas dock finansiering till detta och har startat kampanjen "Cash till KG" för att få in pengar.
– Vi behöver alla pengar och krafter som vi kan få till det här. Det har varit en väldigt viktig och stor fråga för oss. Klubbgården används nästan varje dag under året och det vore bra att börja renoveringen under sommaren när det är lägre aktivitet, säger Helena Grennberg, ordförande i OK Linné.
Klubbgården har stått på samma plats i över 30 år och är en av OK Linnés viktigaste baser för träning och gemenskap. Föreningen uppskattar att renoveringsbehoven kan kosta 500 000 kronor mer än vad man avsatt och som finns tillgängligt.
– Det var väldigt många nollor på offerten som vi inte hade råd med. Vi hoppas även få hjälp av företag och sponsorer till våtutrymmena som är mest akut, sedan behöver vi även ta tag i taket och köket, säger Helena Grennberg.
Första steget i satsningen Cash till KG skedde i julas då föreningen erbjöd bidragsgivare att investera i renoveringen och få sitt namn publicerat på en tavla i de nya omklädningsrummen i utbyte.