Öppnar för Sirius – nobbar Mjällby

Mittfältaren Patrick Osiako har tränat med Sirius de senaste dagarna. Trots en ringrostig form har han imponerat på tränarna Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf.

18 juni 2015 14:08

Kontraktslöse Osiako spelade den senaste säsongen i azerbajdzjanska Simurq och har varken spelat match eller tränat sedan i början av maj. Nu har flyttlasset gått hem till Sverige där han har sin bas efter fem år i Mjällby (2007–2011), där han var med om att föra upp Blekingelaget till allsvenskan.

Trots att han och familjen har boendet kvar i Sölvesborg utesluter han en återkomst till Mjällby.

– Jag är 28 år och har inte så många år kvar och då vill jag spela så högt upp som möjligt. Antingen i allsvenskan eller i ett topplag i superettan som har chans att nå dit, säger kenyanen.

Hur ser du på framtiden?

– Jag kan inte säga så mycket om den just nu. Det viktiga är att jag får träning och kommer i form.

Sirius tränare Kim Bergstrand om Patrick Osiako:

– Man ser att det är en bra spelare trots att han inte har tränat på ett tag, inget snack om det. Nu ska vi stämma av med honom och sedan får vi se vad som händer.

Kan det bli tal om ett kontrakt?

– Som jag har sagt tidigare så har vi inget direkt behov just nu och behöver inte heller bredda truppen. Patrick kan bli aktuell i fall det visar sig att Niklas (Busch Thor) blir borta även under hösten.

Noterbart från Sirius träning var att Karl Larson tränade för fullt, liksom högerbacksalternativet Johan Andersson som fick en knäkänning i U21-matchen mot Degerfors tidigare i veckan.

På Sirius skadelista just nu (deltog inte i träningen): Patrick Hopkins (ljumske), Niklas Busch Thor (fot), Jonatan Berg (sjuk), Kim Skoglund (fot).

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Gustaf Andersson