Sirius har flera gånger uttalat att man inte har några planer på att dela hemvist med Dalkurd på ”nya” Studenternas. När Dalkurd i november annonserade sin flytt till Uppsala sade Sirius att man kunde tänka sig att träna på en annan anläggning. Även om inga kontrakt gällande hyresavtal ännu är påskrivna så talar det mesta för att Sirius kommer att flytta hela A-lagsverksamheten till Studenternas från 2020 - men inte om Dalkurd också väljer att hålla till där med sin verksamhet.

– Vi är inte framme än om vi ska vara där eller inte, men vår förhoppning är att vara där och det är där vi vill vara också. Det är vår målsättning. Vi vill vara på Studenternas och få de faciliteter som vi har eftersökt i många års tid, säger Sirius klubbchef Michael Lundgren.

Även om Dalkurd också kommer att hålla till där?

– Huruvida de ska vara där eller inte ... vi utgår från våra förutsättningar och hur vi vill ha det från vår sida. Det är fullt fokus på vårt spår, men vår ståndpunkt är fortfarande att vi inte vill ha något annat konkurrerande elitlag där, säger Lundgren.

Det är dock oklart var Dalkurd kommer att ha sin verksamhet i framtiden. Klubben har tidigare pratat om att ha en egen träningsanläggning i Uppsala, men den nytillträdde vd:n Mikael Ahlerup stänger inte heller dörren för att hålla till på Studenternas.

– Jag är inte känd för att stänga några dörrar. Vår målsättning på lång sikt är att skaffa de bästa möjliga förutsättningarna sedan får vi se vad det innebär. Jag har ingen aning om vilka lokaler som finns på Studenternas och om de matchar de behov vi har. Det första jag ska göra är att träffa kommunen och ansvariga för Studenternas, säger Ahlerup.

När Ahlerup tillträdde berättade han att ett samtal till Sirius var prioriterat. Det samtalet är nu avverkat.

– Vad som sades får stanna mellan oss än så länge. Det var en bra träff och ett bra samtal. Jag är rätt säker på att de flesta som är intresserade av fotboll förstår att fotbollen blir starkast om vi jobbar tillsammans. Jag känner både Michael och Ove (Sjöblom) som kloka och bra människor. De har ett huvudansvar att ge Sirius de bästa möjligheterna så klart. Kan två lag samsas i Stockholm så borde vi kunna samsas på Studenternas. Sedan får tiden utvisa vad samsas innebär, säger Ahlerup.

Förslaget som finns angående att hyra lokal på ”nya” Studenternas är 2 500 kronor per kvadratmeter. De ytor Sirius tittar på uppgår till 300 kvadratmeter och uppåt. Den höga hyran kan dock göra det svårt för Uppsalas tredje elitlag Uppsala Fotboll att hyra in sig på den nya arenan.

– Man har presenterat ett förslag till hyreskontrakt och 2 500 kronor gånger 167 blir ganska dyrt. Det är 400 000 kronor för en förening som bara omsätter ett par miljoner, säger Uppsalas klubbchef Gunnar Källsten.

... och det är för dyrt?

– I nuvarande situation är det jättemycket pengar för oss, sedan vet vi inte hur det ser ut 2020 utan det får vi se då. Förslaget finns och vi har inte tagit ställning till det, men att ha ”nya” Studenternas som hemvist är intressant, säger Källsten.

Nya huvudläktaren på Studenternas ska vara klar till säsongen 2019, men någon permanent inflyttning lär inte vara aktuell innan 2020.