Oklart läge för Storvretacentern

Förstecentern i guldvinnande Storvreta, Victor Andersson, är ännu utan kontrakt och det är oklart var han spelar nästa säsong. Klubbar från superligan och Schweiz har hört av sig.

7 maj 2019 17:39

En och en halv vecka sedan har gått sedan Storvretas senaste SM-guld i Globen. April har blivit till maj och kontraktet med Storvreta har gått ut för Victor Andersson. Centern i förstakedjan mellan Alexander Rudd och Albin Sjögren befinner sig just nu i Thailand på semester och säger sig inte ha något klart för nästa säsong.

– Jag ska ta ett beslut i dagarna. Jag har sagt till Storvretas vad jag vill och väntar nu på deras motbud eller motdrag, säger han.

– Andra klubbar har hört av sig och det är något jag väger in och tar ställning till.

Det rör sig om både intresse från Schweiz och från konkurrerande klubbar i superligan.

– Men blir jag kvar i Sverige är Storvreta förstavalet, säger han.

Knäckfrågan är hur mycket Andersson ska kunna medverka på träningarna. Han är nyutexaminerad lärare och kommer att börja jobba som det till hösten. Att hitta ett jobb ser han inte som något bekymmer, lärarjobb finns det gott om resonerar han, men det kan bli svårt att kombinera med de tidiga träningspass som Storvreta har vissa dagar.

– Vi har haft en dialog och det handlar om att få ihop alla bitar, säger han.

UNT har sökt Storvretas ansvarige i sportgruppen, Michael Rasi. Rasi sade så sent som direkt efter SM-finalen att han hoppades kunna förlänga med Andersson. Då aviserade han också att det ska komma in en ny back och kanske två forwards till nästa års trupp.

Förutom Andersson är det bara målvakten Jacob Pettersson och forwarden Michael Jansson som inte har gjort klart med kontraktsförlängningar med Storvreta.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Söderlund