Nytt silver till Fredriksson

SKYTTE. Andra dagens SM-tävlingar i pistolskytte på Faxans skjutbana innehöll bland annat den alltid lika intressanta grenen sportpistol för herrar.

19 augusti 2011 21:14

Guldet gick till 48-årige landslagsskytten Jan-Olov Danielsson, Älvdalen, med minsta möjliga marginal före 38-årige landslagskollegan Jonas Fyrpihl, PK Ena, medan 22-årige överraskningen Tobias Svensson från Jönköping knep bronset.
— En kanoninsats för min del. Jag tävlar ju sällan i den här grenen numera, men takterna sitter väl kvar sedan juniortiden, säger "silvermannen" Fyrpihl, sedan han ökat sitt personbästa till 587 poäng.

Danielsson var snäppet bättre med 588 och Svensson 585 poäng. Medaljtrion hade alla 295 poäng i det avslutande duellskyttet, vilket är riktigt bra.
Fyrpihls medaljchanser i SM handlade på förhand om favoritgrenen grovpistol.
— Klart jag blev lika överraskad som alla andra, kul med ett silver i dag, Tror på bra chans i lördagens grovpistol, Kan jag hålla min snittpoäng kan det sluta med ytterligare en pallplats.

Danielsson tog sin första SM-titel i sporten redan 2009 och fredagens vinst var därför knappast någon överraskning.
För "Uppsalakometen" Daniel Johansson gick det också bra, Med 574 poäng pangade hem andraplatsen i klassen H1, ett resultat som var dagens nionde bästa totalt, och fullt godkänt. Östhammar kom fyra i lagtävlingen.

Veteranskyttarna hade fullt upp och över förväntan gick det för PK Enas Alf Kling i 55-klassen som erövrade två vinster, i fri och sportpistol. Och för torsdagens silverman Peter Fredriksson från Östhammar blev det en ny silverpeng, denna gång i veteranernas fripistolskytte i 45-klassen.

Notabelt är att dagens hösta resultat (547 poäng) alla klasser inräknade levererades av 75-årige Ragnar Skanåker. Veteranen var sjua i torsdagens seniorfinal.
Det utlovade regnet anlände lagom till prisutdelningen.
— Det var ju inte så lyckat, men i övrigt har allt fungerat bra och vi har fått massa beröm över arrangemanget, sade tävlingsledaren Bertil Olsson till slut.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Bosse Wiqvist