Nytt kontrakt klart med VM-spelaren

Under måndagen uttagen till VM-truppen. På tisdagen gjorde Alexander Rudd klart de sista detaljerna för ett nytt kontrakt med Storvreta. Stjärnan blir kvar i klubben ytterligare i två år. Minst. "Ett enkelt beslut", säger han.

13 november 2018 19:12

Storvreta har kommit igång bra med arbetet till nästa säsong – och det tidigt. Förra veckan förlängde Niklas Winroth med två nya år och nu är det alltså Rudds tur. Båda två nyckelspelare i Uppsalaklubben.

– Det är jätteviktigt. I min värld är han (Rudd) kanske världens bästa spelare när han är på humör och är som bäst, säger Michael Rasi, ansvarig i Storvretas sportgrupp.

Både klubb och spelare tyckte att två år var en lämplig längd att förlänga på. Men det finns förhoppningar om ett längre samarbete än så.

– Han vill se att satsningen som vi sagt ska fortsätta. Nu är det upp till mig och föreningen att leverera.

Någon osäkerhet kring Rudds tidigare hjärnskakningsproblematik säger Rasi inte finns.

– Nu är han symptomfri och har inga problem. Det som varit har varit och så här fräsch som han varit nu har han inte känt sig på två år.

Rudd själv säger i en kommentar om kontaktsförlängningen:

− Storvreta har stöttat mig väldigt mycket och varit till stor hjälp när det varit lite motigt med skador och annat samt att jag i Storvreta IBK ges möjligheten att tävla om guld säsong efter säsong. Att förlänga med världens bästa lag var ett enkelt beslut att ta, säger Alexander Rudd.

Nu fortgår arbetet med övriga spelare som har utgående kontrakt. Ett par har flaggat för att det kan vara slutspelat efter denna säsong.

– Vi vet att både "Jeppe" (Jesper Berggren) och "Matte" (Mattias Samuelsson) är osäkra på om det är sista säsongen eller ej. Men jag ser gärna att de stannar, säger Rasi.

Storvretas ekonomi har varit ansträngd sedan en tid tillbaka och trots hungern efter fler framgångar och SM-guld får inte truppen kosta hur mycket som helst.

– Vi har en ny strategi nu där vi jobbar på ett annat sätt än tidigare, med lönetak. Sedan förstår spelarna värdet av att spela i Storvreta även om de skulle få en tusenlapp mer någon annanstans, berättar Rasi.

Rudds kontraktsförlängning blev officiell precis innan tisdagskvällens hemmamatch mot Helsingborg.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Söderlund