"Nytt kapitel i min karriär"

Axel Nordström är klar för BC Luleå. Uppsalasonen har skrivit på för två år med ligalaget. ”Det är ett stort, nytt kapitel i min karriär”, säger Axel Nordström.

16 maj 2019 15:49

Årets säsong i Svenska basketligan herr var ett enda långt mörker för Uppsala Basket herr och när beskedet om att klubben inte heller kommer till spel i superettan kommande säsong, var frågan om Axel Nordströms framtid oklart.

Svaret kom under torsdagen: Uppsalasonen har skrivit på för två år med BC Luleå.

”Det känns väldigt spännande och jättekul. Det är ett stort, nytt kapitel i min karriär. Jag söker proffsigheten och allting runtomkring basketen. Att få känna på en organisation som jag tror är väldigt proffsig – det är det som har lockat”, säger han i ett pressmeddelande.

Axel Nordström gjorde sin tionde säsong i Uppsala Basket den gångna säsongen.

17 år gammal satt han på läktaren i Fyrishov när Uppsala nådde sin första semifinal på 13 år våren 2009 och samma sommar blev han en del av ligalaget.

2015 var han en nyckelspelare när klubben nådde sin första SM-final på 36 år och under de två senaste säsongerna har Axel Nordström varit en av de absoluta bästa inhemska spelarna på sin position.

Avslutet blev vackert.

Axel Nordström avslutade säsongen med en makalös statistikrad – 27 poäng, 17 returer och 7 assist – och 27-åringens sista framträdande i Uppsalalinnet var det ett snyggt avslut.

Han säkrade titeln som basketligans bäste returtagare 2018/2019 och därtill blev Axel Nordström fyra i poängligan (18,7 poäng) och sjua i assistligan (4,4).

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mathias Rutegård