Nyckeln till framgång: Returspelet

Coachen Ike Person räknar med seger mot Eos. Då måste hans Uppsala Basket snäppa upp sig i spelet under korgen där de blev utspelade när de båda lagen möttes senast.

1 mars 2019 15:53

Uppsala förlorade sin senaste match mot Umeå samtidigt som bottenkonkurrenten Mark skrällvann mot Norrköping. Därmed tätnade det till i kampen om att undvika jumboplatsen.

– Jag räknar med att vi ska vinna två matcher till: mot Eos och Wetterbygden. Att de vunnit spelar ingen roll – men visst blir det lite mer press nu, sade Uppsalacoachen Ike Person efter matchen.

Om Uppsala vill uppfylla coachens profetia krävs det att man steppar upp i slaget under korgarna. När de båda lagen möttes senast skördade skånelagets 206 centimeter långa center – Dubravka Dacic – stora framgångar i returspelet. Uppsala har haft problem på "painten" under säsongen och man är ett av de kortaste lagen i ligan. Man är även det lag som har plockat minst returer av alla i hela basketligan (545 stycken). Om Uppsala vill resa hem med två poäng i bagaget gäller det att de hittar ett sätt att vinna andrabollarna.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Pontus Stark