Nybildat bolag
satsar på Sirius

FOTBOLL. Under en välbesökt presskonferens i Saluhallen presenterades en lösning som kommer att ge Sirius fotboll stabilitet och ekonomisk balans.
- Det här är det största som har hänt Idrottsuppland sedan 60-talet, säger Sirius  ordförande Lasse Svensson.

16 juni 2010 11:00

Bengt Ågerup är ägare i det nybildade bolaget Upplands Spelarutveckling AB som inleder ett treårigt samarbetsavtal med Sirius.
Tanken är att man ska satsa på utvecklig av talanger och föra laget uppåt i seriesystemet.
– Det är i ungdomsfotbollen allt börjar, betonar Bent Ågerup som har ett förflutet i Vindhemspojkarnas ungdomsfotboll.
– Jag vet vad jag talar om, förklarar han.
– Det är viktigt för en stad av Uppsalas storlek att det finns idrott på en hög nivå och fotboll är klart störst. Det här är ett affärsmässigt beslut, USAB (Uppsala spelarutveckling AB) kommer att kunna tjäna pengar, men det är också en satsning på staden och mitt fotbollsintresse, säger Bengt Ågerup.

Det första Ågerup konkret fått göra är att hjälpa till med den hårt ansatta ekonomin i klubben men nu har man enats om attt Sirius Fotboll AB ansvarar för driften av fotboll och för att ha en god ekonomi. Så länge klubben klarar av det tar Ågerup och hans bolag på sig att finansiera hela talangutvecklingen, satsa på nya ledare och eventuella spelarinköp. 
- Det här ger oss möjlighet att skapa ett starkt lag på sikt och att fortsätta vår satsning mot allsvenskan, säger Sirius ordförande Lasse Svensson som var mer än nöjd efter pressträffen där större delen av Uppsalas profiler inom politiken och näringslivet fanns på plats.

- För vår del handlar det nu om att locka minst 200 nya samarbetspartners och visa att vi verkligen vill spela i allsvenskan. Nu hoppas vi övriga i Uppsala vill som vi, fortsätter Svensson.

Sirius mål är att på sikt spela i allsvenskan men redan 2012 vara tillbaka i superettan. Med på den resan har man nu kanske Uppsalas största företagsprofil.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!