Ny SM-succé för UIF-kastare

SM i Växjö blev en succé rakt igenom för Upsala IF:s Simon Pettersson. Det överraskande bronset under lördagen följdes upp med ett nytt under söndagen. Och återigen på nytt distriktsrekord

26 februari 2017 21:27

Precis som när han slog till med nytt distriktsrekord i kula kom fullträffen i vikt för Simon Pettersson i den fjärde omgången när han kastade 19.31. Så långt var det tävlingens näst bästa resulat. Till slut räckte det till en tredjeplats och alltså ett nytt brons.

– Om det var en skräll i går (i lördags) så var det här en dunderskräll, säger UIF-ledaren Richard Andersson om Petterssons prestation.

19.31 är även nytt distriksrekord. Det tidigare innehades av Petterssons klubbkamrat Alexander Larsson och var decimetern kortare.

– Det blir väldigt kul att se vad han kan kasta i diskus (Petterssons främsta gren) i sommar, säger Andersson om dubble bronsmedaljören.

UIF hade också förhoppningar om att stafettlaget över 4 x 200 m med Hanna Axelsson, Lovisa Östervall, Ida Ekroth och Klara Helander skulle kunna springa hem en medalj men man slutade på fjärde och sista plats, 37 hundradelar från pallen.

Vanessa Kamga, 18 år, blev nia i damernas vikt på 16.32 och blott 16-åriga Lisa Weyhenmeyer slutade på samma plats i tresteget på 11,73.

– Att Simon säkrade två medaljer gör att det blir väl godkänt trots en rätt mager trupp, sammanfattar Richard Andersson UIF-insatsen.

En som inte tävlar för UIF men som bor i Uppsala är Oskar Janson, tävlandes för Ullevi. 41-åringen (!) tog hem SM-guldet i stav på höjden 5,23.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Söderlund