"Nu har vi fått tillbaka en av stans bästa spelare"

FOTBOLL. Sirius har börjat värva för superettan. Förste man in efter avancemanget är Frejmittfältaren – och Uppsalabon – Niklas Busch Thor.
– Nu har vi fått tillbaka en av stans bästa fotbollsspelare, säger tränaren Kim Bergstrand.

8 oktober 2013 23:09

Det var hösten 2010 som mittfältaren Niklas Busch Thor gjorde en fin säsong med Gusk och bland annat var aktuell för allsvenska Gefle IF, Dalkurd och Sirius. Men den gången slutade det med division I-laget Frej – en klubb 27-åringen (med Storvreta som moderklubb) spelat i de tre senaste säsongerna.
– Jag gick fotbollsgymnasiet i Norrköping och spelade med IFK Norrköping och Sylvia innan jag skadade ryggen. Efter det flyttade jag hem och spelade ett år med Storvreta och sedan med Gusk, och därefter med Frej. Nu ska det bli kul få spela på en högre nivå, säger Busch Thor som nyligen gift sig med den välkända Uppsalapolitikern Ebba Busch Thor (Kd).

Hur ser du på chanserna till speltid i Sirius?
– Det är jättetuff konkurrens, men jag litar på att Kim (Bergstrand) och ”Tolle” (Lagerlöf) har tagit hit mig för att jag ska spela. Det är lika villkor för alla.

Enligt Kim Bergstrand har man varit överens en längre tid om ett kontrakt. Att man väljer att gå ut med redan innan säsongen är färdigspelad beror på att man inte vill att det kommer ut från annat håll.
– Niklas har det korta och det långa spelet i sig och är dessutom vänsterfotad, vilket ger en dimension. Sedan har han en hög arbetskapacitet och har bra fötter. Han är en bra tvåvägsspelare och kan dessutom spela på mer än en position. Förutom att han kan spela på alla mittfältspositioner kan han även spela vänsterback, säger Bergstrand.

Du har tidigare sagt att ni bara ska värva in spetskompetens, har Busch Thor de kvaliteterna?
– Niklas har varit bra ända sedan jag kom till Sirius. Jag har alltid tyckt att han har varit en bra spelare som håller för mer än division I, fortsätter Siriustränaren.

Kontraktet gäller för två säsonger och Niklas Busch Thor ansluter till Sirius så fort som möjligt efter säsongen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Gustaf Andersson