Nu går startskottet för gevär-SM

Under helgen avgörs det svenska mästerskapet i gevärskytte vid Ekebyboda Skyttecentrum. Flera hemmaskyttar hoppas göra bra ifrån sig under tävlingarna.

21 augusti 2014 14:34

Ett av de största hoppen är Caroline Törnvall från Ultuna skytteförening. Hon har haft stora framgångar de senaste åren, men inte riktigt fått det att stämma under SM-tävlingarna.

– Nej, så har det varit. Jag har skjutit bra resultat, men aldrig fått till det på SM. Jag har oftast varit med och tampats i finalerna, men det har inte räckt hela vägen, säger 31-åringen.

Varför har du inte fått till det på SM?

– Det har berott lite på dagsform. Det är inte alltid man lyckas pricka in rätt resultat på rätt tävling, sedan har jag haft lite otur också.

Tror du på ett genombrott i år då?

– Nej, så lär det inte bli faktiskt. Jag har inte kunnat träna så mycket den här gången och haft mycket jobb. Jag hoppas komma med i finalen i alla fall.

Vad har du för målsättning?

– Jag hoppas som sagt komma till finalen och sedan förbättra mig. Får man vara med och tampas i finalen så kan allt hända.

Törnvall lyfter fram Elin Åhlin som den stora favoriten att ta hem SM-guldet på hemmabanan.

– Framför allt är det roligt att vara med och arrangera ett SM på en stor och fin anläggning som vi har. Sedan kommer det många skyttar, många bra skyttar och det höjer nivån för hela tävlingen, säger Törnvall.

På herrarnas seniorsidan är det unge Markus Andersson Bälinge-Jumkils SKF som är det stora hemmahoppet. Andersson är förstaårssenior och har gjort flera bra resultat i stora tävlingar under säsongen. I veteranklassen är det flera skyttar över 55 år som är med och utmanar. Bland annat Kjell Lind från Bälinge-Jumkil , Bengt Myrberg från Skogstibble SKF samt Göran Tibell från Uppsala. Totalt under helgen kommer 200 skyttar att delta i tävlingen, som inleds med liggande skytte under lördagen och sedan avslutas under söndagen med det stående skyttet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Daniel Meisels