Nu flyttar padeln in i Librobäck

Uppsala Padelcenter expanderar. I mitten av maj öppnas en ny padelhall i Librobäck. ”Sporten växer enormt", säger Andreas Ehrnvall på Uppsala Padelcenter.

18 april 2019 10:00

Uppsala Padelcenter har sedan ett par år tillbaka en framgångsrik verksamhet i Fyrislund med fem inomhusbanor och en utomhusbana.

Nu expanderar de – och bygger nytt i Librobäck. Fyra nya inomhusbanor ska stå spelklara till mitten av maj.

– Det är bara småsaker som är kvar på att göra-listan innan vi kan få ett startbesked. Mina ambitioner och förhoppningar är att öppna i Librobäck i mitten av maj, säger Andreas Ehrnvall.

Den stora invigningen sker dock under Uppsala Padel Weekend 6–9 juni där en deltävling i Swedish Padel Tour ska spelas över tio banor på Uppsala Padelcenter och i nya hallen i Librobäck.

Växtvärken är påtaglig för racketsporten. Uppsala Padelcenter är en del av Padelpartners som bygger banor i en egen fabrik utanför Norrköping och vågen av nybyggen sprids över hela landet.

– Sporten växer enormt och bara under den senaste månaden har vi sålt 34 banor i vår egen tillverkning, säger Andreas Ehrnvall.

Det har under flera år berättats om den snabbväxande racketsporten – och tempot har inte saktats ned.

– Problemet för oss är att vi möjligen växer för fort. Potentialen är enorm, men vi gör också mycket i Uppsala för att sporten ska växa, med många aktiviteter, många turneringar på helgerna och det blir fullt direkt. I sommar ska vi ha ett sommarläger med inriktning på padel och det är redan 80 barn anmälda, säger Andreas Ehrnvall.

Att just barn- och ungdomsverksamheten växer är något som Ehrnvall vill lyfta. Padeln växer oavbrutet som sport och tillgången till antalet hallar och banor likaså.

– Vi har haft 65 barn som har börjat med padel bara den här terminen. Det är stort och att vi nu kommer ha två hallar på två olika platser i Uppsala ser jag bara som positivt. Alla barn och ungdomar som bor på den sidan stan kommer ha det lättare att ta sig till en hall, säger Andreas Ehrnvall.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mathias Rutegård