Norlén bäst i särskyttet

Landets allra bästa trapskyttar finns i Uppsala. Det blev nämligen dubbla SM-guld till Uppsala Jaktskytteklubb vid helgens mästerskapstävling i olympisk trap på Hisingen.

10 augusti 2015 11:05

Först i lagtävlingen där trion Andre Akbarzadeh, Andreas Norlén och Daniel Ström tog hem en knallhård tillställning där segermarginalen ner till tvåan skrevs till en ynka träff, 326-325. I den individuella finalen visade återigen Andreas Norlén att han är en vinnare. Denna gång tvingades Uppsalaskytten till särskytte om guldet eftersom även Erling Carlsson, Skepplanda ändade finalen på samma slutresultat som Norlén, 14 träffar.

Men i särskyttet var den 26-årige uppsalaskytten bäst. Utanför den fyra mannar starka finalen placerade sig Uppsalas Benny Törnblom på en femteplats medan Daniel Ström kom sjua. Den olympiska trapen är den svåraste av lerduvegrenarna, och intresset är därefter. Knappa 30-talet deltagare kom till start.

Arrangörerna i Uppsala suckade då anrika gevärstävlingen Mälarpokalen på distansen 300 meter helt plötsligt avstannade på Ekebybodas skyttecentrum under söndagen innan det var finaldags. Orsaken sades vara ett elavbrott och någon final blev det över huvud taget inte alls denna eftermiddag på skjutbanan.

– Felet var ett större avbrott i ett ställverk i Uppsala och berörde inte bara oss på skjutbanan utan ytterligare några tusen abonnenter runt Uppsala och det var inget vi kunde påverka, sade Peter U Larsson i arrangörsklubben.

– Men visst kändes det märkligt att kora en vinnare på enbart kvalresultaten.

Landslagstjejen Elin Åhlin, Bälgviken, utropades som vinnare i ställningstävlingen med Caroline Törnvall, Ultuna som femma. Vinnare i liggandskyttet blev Torbjörn Ericson, Haraker, med fortfarande välskjutande veteranen, Göran Tibell, HLK, på silverplats, och Roslagens nya stjärnskott 14-åriga Elina Linder, Ununge på bronsplats.

Mälarpokalen är ju annars i första hand en lagtävling mellan Mälardistrikten och denna gång blev det en tredjeplats för Uppland, överlägsna vinnare blev Stockholm.

Vid helgens landslagskval i nationell pistolfältskjutning utanför Överrum placerade sig upplänningen Råbert Råsbo, Råsbo pistolskytteklubb, på en fin femteplats i seniorklassen. På plats elva kom Uppsalas Per Lundgren.

De fyra främsta tog varsin landslagsplats.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Bosse Wiqvist