Almtuna befäste sin slutspelsplats i och med 2–1 hemma mot bottenlaget Västervik. Men det blev ingen enkelt trepoängare. Långtifrån. 2–0-ledningen efter den första perioden såg säker ut men sedan tappade Almtuna spelet. Och Ljung fick kliva fram och rädda några frilägen.

– Det kan bli så när det går lätt i första perioden. Det smyger sig in något och man blir mer offensiv i tanken. Det var tur att vi kom undan med 2–0 efter även den andra perioden, säger tränaren Marcus Ragnarsson.

Ljung och kollegan Oscar Fröberg alternerar ju som bekant på målvaktsposten och har säsongen igenom stått två matcher var i stöten. Ett upplägg som visat sig fungera utmärkt med tanke på vad målvakterna presterat. Men ...

– Jag hade hellre stått mer men det har ju ändå gått bra som lag, det har ju inte funkat dåligt i alla fall, säger Ljung som nu blickar framåt emot en kommande slutspelsserie. För allt mer pekar mot att Almtuna är på väg dit.

– Vi har ju ändå legat däruppe hela säsongen, säger han.

Men han får också vänta på ett hålla nollan igen. Det var vid lucia som han höll tätt senaste gången, borta mot Pantern. Nu var han bara drygt två minuter ifrån att få göra det men en styrning – i spel sex mot fyra – från Alexander Viklund ställde Almtunamålvakten.

– Det var ett jäkla tag sedan, men jag får vänta på den ett tag till, säger Ljung som fick, med all rätt, beröm av tränare Ragnarsson.

Matchen som helhet kommer inte gå till historien.

– Vi tar med oss den första perioden. Då hade vi bra fart och satte hög press, säger Ragnarsson.

Det var då Albin Lundin skickade in 1–0 efter att ett skott från Victor Aronsson stoppats upp i trafiken framför mål. Och det var också då Gustav Lindström (vilket tryck han har i skottet nu) klippte in 2–0. De två Almtunamålen räckte för att vinna den här matchen. I den tredje perioden bevakade Almtuna mest sin ledning och fick mest inrikta sig på försvarsspel. Något som man gjorde väldigt bra när ett desperat Västervik gjorde vad de kunde för att få hål på Ljung. Och det lyckades alltså till slut, men bara en gång.

Med endast sju matcher kvar att spela har tabellfemman Almtuna fortfarande fem poäng att gå på ned till närmaste lag under strecket.