Nobbade serie A-klubb för Sirius

Moses Ogbu nobbade flera utländska klubbar för att stanna i Sirius. Nu berättar han om turerna innan han till slut fattade sitt beslut. ”Jag var nära en flytt faktiskt”, säger Ogbu som just nu håller på att ta sig tillbaka från en fotskada.

15 januari 2018 11:00

Efter långa och segdragna förhandlingar blev det till sist klart att anfallaren och mittfältaren Moses Ogbu valde att förlänga med Sirius för ytterligare en säsong.

En klubb som han har representerat sedan 2010 – förutom ett halvår med Jönköpings Södra.

Men det var inte helt givet att det skulle bli så. Det fanns flera utländska bud att ta ställning till.

– Jag var nära en flytt faktiskt, men jag kände till sist att det inte var rätt tid för mig. Jag har varit skadad och jag snackade med Kim (Bergstrand) och ”Tolle” (Lagerlöf) och det kändes som att det var bättre för mig att vänta ett år på nästa chans. Sedan får vi se vad som händer, säger Ogbu som fram till sin fotskada i somras gjorde sex mål på 15 matcher i allsvenskan.

Vilken eller vilka klubbar var det som du diskuterade med?

– Det var lite olika klubbar. Det fanns ett bud från en serie A-klubb i Italien som jag nobbade, men det fanns även intresse från en rysk, en amerikansk, en israelisk och en sydkoreansk klubb.

Var det ett svårt beslut?

– Nja, men jag tror att de skulle bli mycket press på mig om jag hade flyttat. För jag vet inte om jag hade kunnat spela i januari och februari eftersom jag fortfarande rehabiliterar mig. Om jag hade flyttat så kan de ha blivit en tuff situation för mig med press från supportrar och andra om att de ville se den nya spelaren. Då kände jag att det var bättre att stanna i Sirius.

Men du siktar på en flytt efter säsongen?

– Jag vet inte. Just nu är det Sirius som gäller, och jag känner mig jättenöjd med att stanna och jag trivs i laget. Det är det jag tänker på nu.

Den kommande säsongen blir den åttonde för Moses Ogbu i Sirius sedan han anslöt till säsongen 2010 från spel med Gimo.

Sedan det blev klart att Niklas Busch Thor valt att sluta är lagkaptensrollen vakant i Sirius. Ogbu har tidigare vikarierat på posten vid ett par tillfällen och är en stark kandidat att över rollen.

– Det är tränaren som bestämmer vem det blir, men om det blir jag så är det så. Jag vet om jag är en bra kapten eller inte, men jag är bra på att motivera laget att spela bra och att övertyga lagkamraterna om att vi faktiskt är väldigt bra, och det gör jag varje match. Jag har också varit i klubben i många år och vet hur det fungerar här. Men om jag blir lagkapten eller inte spelar inte någon roll. Jag kommer att fortsätta att göra det jag gör oavsett, säger 26-åringen.

För tillfället håller som sagt Moses Ogbu på att ta sig tillbaka från en fotskada han drabbades av i somras i matchen hemma mot Häcken. Han har så smått börjat komma i gång med fotbollsträningen.

– Det är bättre faktiskt. Vi försöker att få foten starkare och starkare för varje dag. Det kanske tar tid, men vi gör det här på rätt sätt, säger Siriusspelaren.

När är planen att du ska vara med för fullt?

– I måndags (årets första träning, reds anm) var jag med och tränade lite lätt, och det kändes helt okej. Men kanske i början på nästa månad att jag kan vara tillbaka för fullt då, så får vi se hur det funkar. Jag längtar till det.

Moses Ogbu

Ålder: 26 (född 1991).

Längd: 185 cm.

Vikt: 82 kg.

Bor: Uppsala.

Position: Anfallare/mittfältare.

Klubb: Sirius.

Moderklubb: Dynamo FC

Tidigare klubbar: Gimo, Jönköpings Södra.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Gustaf Andersson