Nnamaka bjöd på galet skott

Andra matchen efter comebacken. Då bjöd Oluoma Nnamaka på en galen trepoängare. "Det är kanske andra gången i min karriär".

27 januari 2017 21:13

Oluoma Nnamaka hade bäst trepoängsprocent i Uppsala Basket under finalsäsongen 2014/15. I segermatchen mot Norrköping Dolphins sänkte han sina första tre trepoängare efter comebacken – och han behövde bara tre försök på sig.

Veteranen spelade bara tio minuter mot Dolphins, men var stekhet.

Efter två raka trepoängare som betydde halvtidsledning 38–36 klev Nnamaka fram i slutsekunden av den tredje perioden – med en galen trepoängare från halva planen. Det drömskottet betydde 58–54 inför slutronden. Och taket lyfte i IFU Arena.

– Det är inte ofta jag sätter sådana skott. Det är kanske andra gången i min karrriär, säger Oluoma Nnamaka som har ett par år på nacken.

Hur var känslan när den trean gick i?

– Det var en viktig trea, det kändes viktig. Vi behövde den, säger Nnamaka, som sedan fick se sitt lag fixa segern i fjärde.

– Vi hade svårt att göra poäng i början av fjärde, men vi stoppade dem varje gång vi gjorde poäng. Sedan satte Andreas två oerhört viktiga treor. I det stora hela gör vi en bra match, det är en bra vinst för oss, säger Oluoma Nnamaka.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mathias Rutegård