Nio från UIF till Finnkampen

De hade det på känn men nu är det klart. Upsala IF:s samtliga fyra medaljörer under helgens SM fick på måndagen grönt ljus om medverkan i kommande helgs Finnkamp på Stockholms stadion.

28 augusti 2017 18:29

När förbundskaptenen Karin Torneklint presenterade sin trupp som möter Finland i helgen fanns som väntat guldmedaljörerna Isak Andersson (400 m häck) och Vanessa Kamga (diskus) med. Så även silvermedaljörerna Simon Pettersson (diskus) och Oskar Lundqvist (höjd). Däremot finns inte stavhopparen Armand Duplantis med, som har tackat nej i ett tidigt skede.

– Det känns väldigt positivt och roligt att blicka fram emot Finnkampen med det här laget. Det var många som gjorde säsongsbästa vid SM i Helsingborg i helgen och det gav oss ett kvitto på att många är i fin form. Alla är redo att fajtas om positionerna, ta många poäng till Sverige och krigas om en ny dubbelseger, säger Karin Torneklint i ett pressmeddelande.

I ungdomsfinnkampen (P 17 och F 17) finns också en rad UIF:are med i form av Albert Nygren (400 m och 4x400 m), Victor Wisén (diskus), Gabriella Holmström (200 m), Lisa Weyhenmeyer (tresteg) och Caisa-Marie Lindfors (diskus).

Uttagen till ungdomsfinnkampen är även IFK Märstas Simon Thor i stavhoppet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Söderlund