Svängiga 7–8 i IFU Arena och galna 8–9 i Nyhemshallen. Semifinalen mellan Storvreta och Mullsjö fortsatte under lördagen – och det blev en ny drabbning att minnas.

När krutröken hade lagt sig i IFU Arena – efter 17 nya mål – stod Storvreta åter som vinnare. 10–7 slutade matchen och grundserieettan har nu tagit ett grepp om matchserien efter två raka segrar.

– Vi visste att första matchen i en matchserie är lite lurig, men nu känns det som att vi har kommit in i det och det som gör Mullsjö mål är det vi bjuder på. I övrigt tycker jag att vi är mycket bättre än dem, säger Robin Nilsberth, som blev stor matchvinnare för sitt Storvreta.

Det bara small i den första perioden – i parti och minut. Efter Nicklas Paulsson förlösande 1–0 efter åtta minuters spel blev spelet precis så häftigt som förväntat.

Robin Nilsberths 4–3-mål i slutet av den första perioden fixade han på egen hand och det var ändå bara början. Landslagsbacken svarade för sammanlagt fyra mål.

– Det hörde till vanligheterna att jag gjorde så här många mål när jag spelade mot Storvreta en gång i tiden … Men med Storvreta? Nä, det är nytt, säger Robin Nilsberth med ett stort leende efter matchen.

Förklara.

– Jag är en offensiv back och ska gå på mycket avslut. Sedan har vi hittat ett bra stäm i power play. Men alltså, jag känner mig i väldigt bra form och då är det bara att köra.

Skottet till 7–5 i början av den tredje perioden var inte ett av hans hårdaste, men det kröp in lågt bakom Mullsjös målvakt Benjamin Löfdahl.

– Det är de skotten vi lärde oss på Riksidrottsgymnasiet, brukar vi säga. Alla mål räknas och frågar du Viktor Klintsten säger han att alla mina skott är så där lösa, säger Robin Nilsberth.

Robin Nilsberth, som gör sin tredje säsong i Storvreta, var överallt mot Mullsjö. Han assisterande till Jimmie Pettersson 5–3 och fullföljde en målvaktsretur till 6–3 i början av den andra perioden. Där och då såg Storvreta ut att ta över, men precis som i torsdags i Nyhemshallen gav aldrig Mullsjö upp.

Inte heller när Robin Nilsberth i den tredje perioden satte mål nummer tre och fyra fram till 8–5 var det avgjort.

– De är som rabieshundar och bitar på allt och ger aldrig upp. Tyvärr har vi gett dem mål när vi egentligen kan avgöra matcherna och så blev det i dag också. I stället för 7–3 i andra perioden blev det 6–4 och 6–5, säger Robin Nilsberth.

Den tredje perioden var högdramatisk när Mullsjö fixade både 8–6 och 8–7. De var även på vippen att få in 8–8 innan Viktor Klintsten monsterräddade för att sedan hitta Jesper Berggren till 9–7.

Semifinalen, som avgörs i bäst av sju, fortsätter i Nyhemshallen på tisdag kväll. Storvreta är två segrar från en ny SM-final i Globen.