"Nåt av det största man kan göra"

Som förste spelare född på 2000-talet har Storvretas Hampus Ahrén tagits ut i a-landslaget. "Det kom lite som en chock, men såklart jättekul".

Från rödsvart till blågult. Storvretas Hampus Ahrén debuterar i a-landslaget i november.

Från rödsvart till blågult. Storvretas Hampus Ahrén debuterar i a-landslaget i november.

Foto: Adam Troy

Innebandy2019-10-23 15:04

Det går snabbt för Hampus Ahrén. Han lämnade Rig Umeå i allsvenskan för spel med svenska mästarna till den här säsongen och bara en dryg månad in i seriespelet har han redan tagits ut i landslaget till en fyrnationsturnering i Finland första helgen i november av förbundskapten Mikael Hill. Det blev officiellt på onsdagen men Ahrén fick beskedet i måndags.

–  Det kom lite som en chock, men så klart jättekul, säger 19-åringen.

Hur stort är det för dig?

– Det är nåt av det största man kan göra i innebandysammanhang och att få göra det så pass tidigt känns spännande. U19 var ett delmål men det här är det största målet. Nu får jag kriga vidare och försöka komma med till VM 2020. 

Har det gått lättare än du trott?

– Nej, det tycker jag inte. Säsongsinledningen har varit lite trevande, varit lite berg-och-dalbana. Det är nog ett långsiktigt tänk från Hill. Det är inte nu jag ska vara som bäst men att få testas nu är nog en bra grej.

Vad vill du bidra med?

– En hel del. Nytt, ungt och hungrigt. Jag vill bidra med det spelet jag gjort under säsongen som fart och fläkt. Jag tror att jag kommer att få spela forward, till skillnad mot vad jag gör i dag.

Nu är Ahrén inte ovan med en forwardsroll. Han har varierat mellan center- och forwardspositionen i tidigare klubbar.

Ahrén är långtifrån ensam från Storvreta att ha tagits ut. Totalt har mästarna med sex spelare. Övriga är Rasmus Sundstedt, Tobias Gustafsson, Robin Nilsberth, Alexander Rudd och Albin Sjögren.

Matchdags

Storvreta–Visby

Superligan, IFU Arena 19.00

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!