Nästa spelare att lämna Sirius

Här är nästa spelare att lämna Sirius. John Junior har gjort sitt i klubben efter blott en säsong i blåsvart.

John Junior har gjort sitt i Sirius.

John Junior har gjort sitt i Sirius.

Foto: Pontus Stark/UNT-arkiv

Fotboll2019-11-21 13:31

John Junior kom till Sirius inför säsongen då man hade skadeproblematik på båda yttrarna Stefano Vecchia samt Sam Lundholm. Totalt blev det elva matcher, varav fyra från start, och ett mål under säsongen för nigerianen. Nu står det dock klart att han lämnar Sirius trots att han egentligen hade ett tvåårsavtal.

– Han hade ett tvåårsavtal med en ömsesidig avslutningsmöjlighet efter ett år för båda parter i det fall han inte startade ett visst antal matcher. När man tar in spelare underifrån så vill man både som spelare och som klubb ha den möjligheten ifall man tycker att man kan utvecklas bättre någon annanstans och det har vi kommit överens om med honom, säger sportchefen Ola Andersson. 

Samtidigt som John Junior lämnar pågår fortsatt diskussioner med den trio som har utgående avtal med klubben i form av Tim Björkström (sjuk under torsdagen), Stefano Vecchia samt Philip Haglund.

– Tim är seg, ”Steffo” hoppas vi på och Philip pratar vi med och där är det samma som förut, vad vill han och vad har han i pipelinen. Vi har bra diskussioner, säger Andersson.

Under de senaste veckorna har Gusks Jens Hägg samt Karlslunds Simon Gefvert tränat med klubben där den sistnämnde verkar mer intressant.

– Hägg har vi sagt har vi egentligen bara sagt att vi tittar på gör att uppmuntra, vi har varken sagt ja eller nej. Simon är intressant, vi hoppas kunna ha honom i träning även nästa vecka. Helt klart en spelare med en bra profil. 

Målvakten Samuel Brolin skadade fingret efter en träning med Sirius och tränar inte fortsatt med laget. I stället kommer Sirius i nästa vecka att testa ytterligare en målvakt då kanadensaren Jonathan Viscosi ska träna med klubben.

Hur går det med externa spelare in?

– Vi pratar med många. Man förhandlar med deras agenter och sedan ska pusslet läggas. Vissa har vi kommit längre med, men det är förhandlingar som pågår. 

Under torsdagen kom uppgifter om att Varbergs mittfältare Nahom Netabay skulle vara klar för Sirius.

– Det stämmer inte, men det är en bra spelare, säger Ola Andersson.

Det har ryktats om hur Sirius tränarkonstellation ska se ut nästa säsong och Ola Andersson har berättat att man just nu genomför en utvärdering av 2019.

När blir den klar?

– Den kommer nog att vara klar, utan att måla in mig i ett hörn, om ett par veckor.

Så då vet man vem som ska träna Sirius 2020?

– Vi har tränare nu och vi går efter den linjen, säger Andersson. 

Sirius sportchef Ola Andersson.
Sirius sportchef Ola Andersson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!