"Myggan" gav Sirius greppet

Han värvades i somras. Mot Karlstad gjorde Jonas Lindberg sina två första mål för Sirius och gav samtidigt blåsvart greppet om gruppsegern.

16 februari 2019 19:07

Det tog elva tävlingsmatcher, men i den tolfte i Siriuströjan hittade Jonas Lindberg rätt två gånger om. Sommarens nyförvärv gav Sirius segern i matchen mot Karlstad.

– Det är alltid kul att göra mål och det var på tiden kanske. Den första fick jag en riktigt bra boll av Jesper (Arvidsson) och fick med den där det var öppet i första och sedan snodde jag bollen från honom och det var öppet i första igen på andra sidan vid det andra målet. Det var skönt att göra mål och det ska jag göra också så det var bra, säger Lindberg.

Han hyllades dubbelt av supportrarna som sjöng "Myggans" namn. Ett smeknamn som Lindberg fick i Gais för nio (!) år sedan och som nu återuppstått.

– Det är gammalt och har inte varit med på några år så de har hittat tillbaka till det. Det var första tiden i Gais, men det funkar väl bra nu också.

Varifrån kommer det?

– Det är en som försökte sätta det smeknamnet tidigt, men det satte sig aldrig riktigt. Sedan gick jag till Gais och första allsvenska matchen hade han mejlat in till speakern där att jag kallades Jonas "Myggan" Lindberg och då körde han det under matchen. Då satte det sig ett tag, men sedan försvann det. Nu verkar man ha snappat upp det igen helt plötsligt.

Gillar du det?

– Det funkar väl. Det är bara kul att de hyllar en.

Lindberg spelade på topp tillsammans med Adam Ståhl och Philip Haglund. Trion växlade positioner med varandra hela matchen där alla var överallt.

– Vi ska röra oss skapa lite krångel där bak. Vi kom igång okej, men det kan bli bättre. Vi hittade några fina kombinationer och får vi bara spela ihop lite till så ska det nog bli ännu bättre.

Hur passar det nya spelsystemet dig?

– Den känns väldigt bra, att spela i fickan. Det är där jag vill spela och samtidigt kunna gå på djupet. Det tror jag kan passa mig bra.

Förra säsongen blev det som sagt inga poäng för Lindberg i Siriuströjan, men nu rivstartade han alltså med dubbla mål direkt i den första tävlingsmatchen.

– Jag hoppas vara med och bidra så mycket som möjligt. Det är bara att köra på och sedan får man se om jag spelar eller inte. Det är alltid kul att spela så jag hoppas det.

Sirius tog i och med segern kommandot i gruppspelet av svenska cupen. Samtidigt som laget relativt enkelt besegrade division I-laget Karlstad borta med 2–1 så spelade Östersund "bara" 0–0 mot Halmstad hemma. Sirius går därmed upp i topp och vid seger även mot Halmstad på lördag räcker det alltså med kryss i sista matchen för att ta sig vidare.

– Det gäller att få med oss ett bra resultat mot Halmstad och sedan ta Östersund. Man får ta det lite som det kommer, men jag tror det var viktigt att vinna första matchen och vara med i det. Det är klart att vi har stor chans att gå vidare, säger Jonas Lindberg.

Matchfakta

Karlstad↔1

Sirius↔2

Svenska cupen

(0–1) Målen: 0–1 Jonas Lindberg, 0–2 Jonas Lindberg, 1–2 Viktor Edvardsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Daniel Meisels