Mustachen som låg bakom guldet

För att spexa till det lagom till finalen hade Victor Andersson skaffat sig en ny look tillsammans med flera lagkamrater. Nu misstänks mustacherna ha banat vägen till seger.

21 april 2018 19:32

Victor Andersson bidrog inte i poängprotokollet i Stovretas finalseger mot Falun. Men han var i alla fall en av flera spelare i Storvretalägret som skaffat sig lite välfrisserad ansiktsbehåring för att bättra på segerchanserna. Alla som är lite vidskepliga har nog hört talas om betydelsen av ett slutspelsskägg.

– Jag har ju ganska dålig skäggväxt så att Filip Stemark hade med sig saker så att han kunde färga mustachen. Då tänkte vi att då kör vi, säger Victor Andersson och fortsätter.

– Nu ska jag ansa lite och ta bort det här spretiga så att jag får en schysst mustach.

Vad hade den för roll idag då?

– Den var ju helt klart bidragande.

Redan från matchstart syntes det tydligt att Falun ofta backade hem och inväntade Storvretas anfall. Någon särskilt hög press syntes inte till.

– De har snackat mycket innan om att de spelar en offensiv innebandy och rolig innebandy. Som de spelade idag var det inte särskilt roligt att kolla på förrän i slutet när de jagade reducering, avslutar Andersson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Pontus Stark