Jonasson: "Dags att tina upp"

Tomas H Jonassons blev individuell svensk mästare 2014 i Nyköping. Sedan dess karriären har gått upp och ned. Mest ned resutlatmässigt. Men hans eget mål är att ta sig tillbaka till toppskiktet.

Tomas H Jonasson debuterar i Rospiggarna.

Tomas H Jonasson debuterar i Rospiggarna.

Foto: MIKAEL FRITZON / TT

Motor2019-07-09 07:00

– Det känns som att det är dags att öppna frysboxen och tina upp. Det är fortfarande speedway som jag lever för, och något jag trivs med. Jag vill absolut tillbaka till toppen, säger Tomas H Jonasson, som även körde VM-serien 2015.

Jonason kliver in i Rospiggarna efter att ha lämnat moderklubben Vetlanda i slutet av förra säsongen. I Sverige kommer han från ett kort inhopp i Lejonen, men nappade ganska omgående när Rospiggarna hörde av sig. Annars har han sin bas i Polen och Lettland numer, där han kör för Polonia Pila i den polska andradivisionen.

– Vi har haft samtal i omgångar, både under nu och under vintern som var. Men det har handlat mycket om regler. Nu var tajmingen bra och jag fick ett bra erbjudande också, säger Jonasson om övergången som blev definitivt klar under måndagen.

Han kommer till hemmabana som han trivs på.

– Det känns väldigt bra och stabilt. Jag har haft Hallstaviks bana som en av mina favoritbanor i Sverige, så jag ser fram emot det här, säger Jonasson.

Rospiggarnas tabelläge, tvärsist jut nu, är också något som inspirerar Jonasson.

– Det är sånt som triggar vinnarskallen. Man kommer in i ett lag som det går lite knackigt för, men där ändå kapaciteten finns. Då får man lite blodad tand. Jag hoppas kunna bidra med mycket poäng till laget, säger han.

Hur laddar du inför matchen?

– Jag kommer ta ett tidigt flyg till Sverige, och komma till Hallstavik på eftermidagen, och hoppas kunna träna innan matchen, säger Tomas H Jonasson som ersätter Emil Millberg mot Smederna.

Jonasson tror hans nya lag ha bra chanser att besegra Smederna.

– Jag har inte tänkt så jättemycket på matchen, men det är ett lag som jag har varit med och besegrat i år, så varför inte ta dem en gång till, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!