Misstagen fällde FBC Uppsala

INNEBANDY. Misstagen fällde FBC Uppsala i superligans hemmapremiär mot mästarlaget RönnbyFBC fick jobba i uppförsbacke nästan direkt och Rönnbys 6–4-seger var rättvis.

22 september 2013 19:46

Det var framförallt tre moment som avgjorde den här matchen:
o Rönnbys extremt höga press i den andra perioden som gav utdelning gång på gång mot ett mycket stressat FBC Uppsala.
o Hemmalagets misstag – från målvaktstavlor till markeringsmissar och sömnigt agerande.
o FBC Uppsalas oförmåga att göra mål när chanserna ko. Detta märktes mest i tredje perioden.
– Jag håller med, vi bjöd på för mycket. Spelmässigt tycker jag att det var en jämn match, men det var en del spelare som hade det jobbigt, säger Uppsalatränaren Viktor Matsenius, som hade ganska stora förhoppningar om poäng i den här matchen.

Efter 4,43 stod det 0–2 på tavlan. Första målet kom efter slarv av Uppsala på egen planhalva. Och 0­2 var en målvaktstavla av Liza Vallén, något som hon med eftertryck visade själv.
– Jag tycker att vi jämnade ut spelet efter den starten och gjorde en bra första period, säger Viktor Matsenius, som fick se Uppsala reducera två gånger (Sparf 1–2 och Wiki 2–3).
Första perioden gav mersmak sett med Uppsalaögon, men den andra vill nog laget glömma så snabbt som möjligt.

Rönnby satte en hög och hård press när Uppsala hade bollen, en mycket lyckosam taktik. Det blev tre Rönnbymål i perioden och signifikativt för perioden  var att Uppsalas mål (3–4, Delgado Johansson) var en ”indianare” av en Rönnbyspelare.
– Vi brukar vara bra på att spela oss ur när motståndarna sätter hög press, men i dag blev det jobbigt. Jag tycker synd om tjejerna som inte gav sig själva chansen, säger Matsenius.
FBC Uppsala gjorde bra sistaperiod, som man vann med 1–0. Det märkliga är att Rönnby slutade med sin höga press och i stället försökte spela på resultatet genom att bolla runt och mer eller mindre få tiden att gå.
– Vi hade bra chanser att göra 5–6 också, säger Viktor Matsenius.
Okej, FBC hade ett några hyggliga lägen, men Rönnbys seger kändes aldrig hotad.
– Vi behöver bli mer noggranna, då kan vi vinna en sådan här match. Nu blir det en viktig helg i nästa vecka när vi möter Sala och Jönköping, säger Uppsalatränaren.

FBC Uppsala–Rönnby 4–6 (2–3, 1–3, 1–0)
Målen: 0–1 Susanne Riutta, 0–2 Mathilda By, 1–2 Evelina Sparf, 1–3 Moa Schilström, 2–3 Michelle Wiki, 2–4 Linnea Nilsson,, 3–4 Amanda Delgado Johansson, 3–5 Michelle Linhart, 3–6 Adina Augustsson. 4–6 Linnea Widén.
Skott på mål: 18–20
Utvisningsminuter: 2–2
Publik: 304

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Håkan Lundh