Mirakelspelare aktuell för Almtuna

Inför sista fjärdedelen av Hockeyallsvenskan håller Almtuna ögonen öppna efter nyförvärv. En spelare som följs under lupp är Västerås Niklas Lihagen. ”Vi har visat intresse och hört oss för om honom”, säger Almtunas sportchef Tobias Pehrsson.

23 januari 2017 19:00

Almtuna är formstarka och har tagit fem segrar på sina sju senaste matcher. Laget har klättrat upp till en sjunde plats i den oerhört jämna striden kring playoff-strecket. Inför slutspurten kan det bli tillskott i truppen.

– Jag har haft kontakt med Lihagens företrädare om hur situationen ser ut. Jag tycker att han har väldigt intressanta kvalitéer och är en spelare som kan göra skillnad. Det har han visat tidigare, säger Pehrsson.

Den 33-årige centern har en diger meritlista med bland annat 359 matcher i Hockeyallsvenskan och skulle tillföra välbehövlig rutin till det unga Almtunalaget. Men han är kanske mest känd från en mycket otäck händelse när han spelade i Örebro 09/10. Mitt under matchen föll Lihagen plötsligt ihop ute på isen. Hjärtat hade stannat och hans liv räddades efter en uppmärksammad och prisad insats av domaren WolmerEdqvist och matchläkaren Peter Carlsson. Efter flera ingrepp kunde han mirakulöst återvända till elithockeyn två och ett halvt år senare.

Enligt uppgifter till UNT ska den reslige (196 cm lång) Västeråsspelaren ha "hamnat i kläm” med tränarna och fått se sin speltid minska senaste matcherna. Att seriens nästjumbo gjorde klart med forwarden Chris Langkow under förra veckan kan vara en signal om att Lihagen är på väg bort från klubben.

Finns det pengar över eftersom sparkade tränaren Niklas Eriksson hittat nytt jobb?

– I mitt jobb ingår det att titta efter förstärkningar, men det ska sägas att jag är väldigt tillfreds med hur vi presterar just nu, fortsätter Pehrsson och poängterar:

– Ska vi göra tillägg i truppen, som fungerar väl, ska det vara för att antingen bredda eller spetsa truppen för att göra den ännu bättre.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Martin Nilsson