Meriterat nyförvärv till Uppsala

115 A-landskamper för Sverige och proffsäventyr i Tyskland, USA och Italien. Det är nog få – om ens någon – klubb i basketettan som kan skryta med ett så pass meriterat nyförvärv som Uppsala Basket gjort klart med i form av Oluoma Nnamaka.

29 augusti 2019 21:54

KFUM Uppsala Basket rustar för att ta steget upp i superettan. Sedan tidigare finns rutinerade spelare som Rickard Eriksson och Mannos Nakos i klubben. Nu får de sällskap av en mycket meriterad herre i form av Oluoma Nnamaka. 40-åringen plockar ner skorna från hyllan för att spela basket igen.

– Det är en kul satsning man har på gång här med unga, lovande spelare kombinerat med lite äldre och mer rutinerade. Det är en bra blandning och alla är hungriga. Jag ska bidra med det jag kan och försöka hjälpa de yngre killarna att utvecklas också, säger Nnamaka.

Nnamaka var med och spelade Uppsala till final säsongen 2014/15. Därefter lade han av, bortsett från en kortare återkomst i Uppsala Basket och basketligan 2017.

– Jag har kört lite på skoj – typ hela det här året. Inte på den här nivån men det är alltid kul att spela. Det går lite fortare här, säger Nnamaka.

... är det lite jobbigare också?

– Mycket jobbigare. Man måste gå ner några kilon om man ska hänga med, säger forwarden.

Uppsalas sportchef EfongoImbia om lagets nye rekryt.

– Jag har svårt att se att det finns något annat lag i basketettan som har en spelare med de här meriterna. Han är en av de mest ödmjuka personerna som jag lärt känna. Han var 17 år när jag spelade med honom och när han debuterade i basketligan. Sedan dess har inte jag haft förmånen att spela med honom men nu får ju sonen (John Imbia) göra det så jag är lite avundsjuk, säger Imbia med glimten i ögat.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Pontus Stark