Melodifestivalen anmäld av
von Knorring

FOTBOLL. Damfotbollen glömdes bort - igen. Detta fick Bälinges före detta ekonomiansvarige Björn von Knorring att anmäla SVT till Granskningsnämnden.
– Jag är upprörd, ett av de bästa damfotbollslagen är just Linköping, säger von Knorring.

21 februari 2011 20:18

Det var i slutet av sändningen från Melodifestivalen i Linköping som programledaren Rickard Olsson sa att det saknas fotboll i Linköping och att man i stället måste åka till Norrköping. Ett uttalande som rörde upp många känslor, framför allt Björn von Knorrings.
– Det är märkligt att okunskapen alltid går i en riktning. Det är alltid damfotbollen som glöms bort, sen kan man säga förlåt och allt är glömt. Så är det hela tiden, jag upplevde samma sak när jag jobbade i Bälinge gentemot kommunen, säger den tidigare Bälingeprofilen.

Hur menar du?
– När jag suttit i möte har jag känt samma sak som jag känner nu. När vi skulle ha vår sista match 2007 glömdes vi bort då man bara tänkte på Sirius. De grävde upp gräsmattan på Studenternas direkt efter Sirius sista match och vi blev förpassade till Stenhagen.

Ett annat exempel som von Knorring nämner är året innan Sirius gick upp i superettan. Då hade Bälinge länge velat rusta upp Studenternas men fick avslag eftersom det saknades pengar. När sedan Sirius gick upp i näst högsta serien påbörjades upprustningen direkt.
– Då fanns det plötsligt pengar, damfotbollen glöms alltid bort. Jag som varit aktiv inom Bälinge tar väldigt illa vid mig när det är så här.

Vad vill du uppnå med din anmälan?
– Jag vet inte riktigt, jag har inte tänkt på det egentligen. Jag hoppas i alla fall att Granskningsnämnden tar upp det här och att SVT går ut med en rättelse, det skulle vara bra. De har ju uppenbart brutit mot lagen om att programledaren ska vara objektiv.

En som inte är lika upprörd är damfotbollsspelaren Josefine Öqvist som 2009 vann SM-guld med just Linköping.
– Jag har inte sett det själv men han tänkte säkert på att det inte fanns något herrlag. Vi vann ju SM–guld och då tycker jag inte man ska säga så, säger Öqvist och fortsätter:
– Jag tar det dock inte så allvarligt. Jag ser det mer som en dåligt påläst programledare.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Daniel Meisels