Medaljregn över Upplandslaget

Förra helgen helgen var det dags för Upplandslaget i friidrott att tävla på Svealandsmästerskapen på Arosvallen i Västerås. Laget bestod av 63 stycken 13 -och 14-åriga ungdomar och ett antal ledare från Upplands olika friidrottsföreningar.

23 september 2019 09:33

Totalt hamnade Uppland på en välförtjänt andraplats i distriktsmatchen efter segrande Stockholm som sin vana trogen hade den största truppen och hamnade högst upp på pallen.

Uppland gjorde en strålande insats och samlade ihop 22 medaljer och mängder av personliga rekord. Den stora truppen var oslagbar på att heja på varandra och det skapades en mycket fin gemenskap mellan de aktiva från de olika föreningarna. Att dessutom få tillbringa natten tillsammans i en skola bidrog till ännu bättre lagkänsla.

Bland 13-åringarna kom medaljörerna från Märsta och Uppsala. Ludvig Fredman från IFK Märsta tog guld i diskus och slägga samt brons i kula. På tjejsidan tog Alva Öman, Upsala IF, silver i stav, Stina Ekengren, UIF, silver i diskus och klubbkamraten Clara Knutsson tog brons i 200 m häck och 200m.

Bland 14-åringarna blev det medaljer till flera av Upplands friidrottsföreningar. På tjejsidan tog Greta Erlandsson, Rånäs 4H, guld i stavhoppet och brons i höjd. Lowa Brandt, Gottsunda IF, tog guld på 2000 m, Meja Wolwan, UIF, tog guld på 80 m, silver på 80 m häck och silver i tresteg och brons på 300 m häck. Malin Garbell, Östhammar friidrott, tog silver i slägga, Ruth Eklöf, Alunda SK, tog brons i slägga och Emma Sjöblom, Rånäs 4H, tog brons i tresteg.

På killsidan tog Gustav Rydåker, Alunda SK, silver i slägga och brons i diskus och Axel Nilsson, Bålsta IK, tog silver i stav.

Övriga upplänningar strax utanför medaljplats var bland fjortonåringarna: Gustav Rydåker, Alunda SK, femma i spjut, Tindra Dahlberg, UIF, blev femma på 800 m, Ida Franzon, UIF, fyra på 1500 m hinder, Maya Bergström Weekes, UIF, fyra på 300 m och i längd, Filippa Eklund, UIF, femma i höjd, Meja Wolwan, UIF, femma i längd och Malin Garbell, Östhammar friidrott, femma i kula.

Bland 13-åringarna strax utanför pallen kom Clara Knutsson Upsala IF på fjärde plats på 60 m häck samt på en femteplats i tresteg. Elise Angsten Upsala IF kom fyra i diskus och femma i kula, Stina Ekengren Upsala IF blev femma i slägga, Felix Johnsson Upsala IF kom på fjärde plats på 1500 m och Gabriel Matsson Rånäs 4H på fjärde plats i kula,

Tävlingsdagarna avslutades med stafett 5 x 60 m för 13-åringarna och 4x80 m för 14-åringarna. Där blev det bronsmedalj för Uppland i P13 och guldmedalj till tjejerna i F14.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!