Matchvinnare – med fel fot

Skador har gjort att Sirius Sam Lundholm bara spelat begränsat under allsvenskans inledning. I sin blott andra match från start hemma mot Sundsvall satte han matchens enda mål – med fel fot.

15 maj 2019 22:27

Vänsterfotade Lundholm kom inåt i planen och sköt i lite favoritläge efter en kvart. Den gången klarade Sundsvallsmålvakten William Eskelinen. När Lundholm åtta minuter senare drog till från närmare håll med högern var målvakten utan chans.

Är du tvåfotad?

– Nej, men jag brukar inte använda den så mycket bara, säger målskytten när högerskottet kommer på tal.

Siriusspelarens vackra avslut gav alltså matchens enda mål på Studenternas på onsdagskvällen. Det var hans andra fullträff för säsongen. Den första kom i premiären borta mot Kalmar.

– Jag får hoppas jag kan lira lite mer framöver, säger Lundholm.

Och det hoppas nog Siriusfansen också. Två Lundholm-mål har givit lika många segrar.

Den skadedrabbade offensive spelaren har spelat begränsat under säsongens inledning. Tidigare hade han endast startat i bortamatchen mot AIK. Inhoppen har varit desto fler.

– Jag har haft problem med kroppen men man vill ju spela och tränarna vill att jag ska spela, säger Lundholm som nu höll i 80 minuter innan han byttes ut mot Abdul Razak.

Hur viktig var den här segern?

– Jätteviktig. Skönt att få bryta förlusttrenden. Det är klart att det varit jobbigt även om jag inte lirat så mycket. Men det är en ny match varje gång, säger Lundholm.

Nästa match för Sirius del är hemma mot Häcken på söndag. Startar Lundholm då igen?

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Söderlund