"Måste göra samma hårda jobb"

Seger med 39 poäng och drömstart i kvartsfinalserien. Då tar Uppsala Baskets coach Kevin Gaines sitt lag ned på jorden per omgående. ”Det är bara en match”, säger Kevin Gaines.

3 april 2017 05:00

Uppsala Basket rivstartade kvartsfinalen mot Borås och imponerade stort i IFU Arena i lördags.

Bakom segersifforna 91–52 låg ett starkt defensivt arbete där Uppsalas spelare ständigt fanns på plats med en hand i ansiktet på alla Borås spelare.

Få räknar dock med en repris när matchserien, som spelas i bäst av fem, fortsätter i Boråshallen under måndagskvällen. Hemmalaget kommer att vara revanschsuget som få.

– Det kommer bli betydligt tuffare. Borås kommer åka hem och analysera det här, ladda om och göra allt för att bevisa att de kan spela med oss, sade guarden Andreas Person efter lördagsmatchen.

Coachen Kevin Gaines fyller i och står stadigt med båda fötterna på golvet.

– Det här är bara en match, det står fortfarande bara 1–0 i matcher. Det kommer att bli en tuff match i Borås. De har bara förlorat fyra matcher på sin hemmaplan. Vi måste göra samma hårda jobb, säger Kevin Gaines.

Matcherna i matchen är fortsatt densamma. För Uppsala Basket handlar det fortfarande om att kontrollera Jakob Sigurdarson och Christian Maråker – en plan som de lyckades prickfritt med i lördags. Den 216 centimeter långe och 129 kilo tunge Carl Engström var stor för sitt Uppsala.

– Carl Engström var ju helt enorm senast. Jag tror inte folk förstår vilken dimension han har gett det här laget. Hans defense var helt enormt, säger Kevin Gaines, som dock varnar för Boråsstjärnan Maråker.

– Det är inte ofta Maråker kommer att skjuta 1 av 12. Bra spelare har sällan två dåliga matcher i rad.

Starten på matchserien var bra och så även försvarsspelet gentemot Jakob Sigurdarson.

– Vi har killar som kan jaga honom. Jonathan Person satte tonen och hade två bra blockar på skott som Sigurdarson normalt sätter. Sedan kom Rickard Eriksson in och tog över och sedan tog Andreas Person över. Vi måste sätta en sådan här press på honom – hela tiden, säger Kevin Gaines.

Kvartsfinalschemat är tufft med få vilodagar mellan matcherna och det gäller att komma väl förberedd, såväl mentalt som fysiskt. Till måndagskvällens andra kvartsfinal är Oluoma Nnamaka åter disponibel för spel för Uppsala Basket. 38-årigen, som tillkännagav efter finalavancemanget mot Södertälje Kings 2015 att det var slutspelat, är tillbaka lagom till slutspelet, efter att ha missat samtliga matcher under mars månad.

Matchdags

Uppsala Basket–Borås

SM-kvartsfinal 2:5

Uppsala leder med 1–0 i matcher

Boråshallen, 19.04

UNT TIPPAR: 75–81

Så spelas kvartsfinalen

Kvart 1:5, lördag 1/4: Uppsala–Borås 91–52

Kvart 2:5, måndag 3/4: Borås–Uppsala

Kvart 3:5, onsdag 5/4: Uppsala–Borås

Ev Kvart 4:5, fredag 7/4: Borås–Uppsala

Ev Kvart 5:5, måndag 10/4: Uppsala–Borås

Så spelar Uppsala

Startfemman: Jonathan Person, Andreas Person, Anton Gaddefors, Alexander Lindqvist, Carl Engström.

Från bänken: Axel Nordström, Rickard Eriksson, Anes Zekovic, Lukas Friberg, Oluoma Nnamaka, Sebastian Norman, Rasmus Dahlberg, Oliver Jonsson.

Så spelar Borås

Startfemman: Jerome Seagears, Jakob Sigurdarson, Simon Gunnarsson, Trayvonn Wright, Christian Maråker.

Från bänken: Shaquille Hines, Emil Lundstedt, Johannes Hidirsah, Daniel Thuresson, Michael Palm.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mathias Rutegård