Mästarna spikar truppen

Det har varit en utdragen förhandling men nu har man kommit i mål. Storvretas förstecenter Victor Andersson stannar i klubben ytterligare två år. Och nu är nästa säsongs trupp i stort sett spikad.

16 maj 2019 09:03

Jesper Berggren lämnar guldlaget för att lägga klubban på hyllan, det har varit klart länge. Likaså var det ett bra tag sedan Storvreta gjort klart med centern och juniorlandslagsmannen Hampus Ahrén. I och med att Storvreta nu kommit överens om en förlängning med Victor Andersson kommer det inte hända särskilt mycket mer på Storvretas silly season enligt ansvarige Michael Rasi.

Rasi pratade annars i samband med SM-finalen om att det kunde komma in två tre spelare till. Men det var innan bröderna Tobias och Jesper Lindström från Salem valde bort Storvreta för att i stället skriva på för Kalmarsund.

– Det ska till något extraordinärt om det ska hända något mer. Truppen är fin och vi har bra konkurrens på alla positioner. Harnesk och "Koffe" (tränarna Andreas Harnesk och Kristofer Widlundh) har ett smörgåsbord, säger Rasi.

Sist in verkar alltså Victor Andersson bli.

– Andra klubbar har hört av sig och det är något jag väger in och tar ställning till, sade Andersson till UNT i förra veckan och nämnde intresse från såväl andra superligaklubbar som från Schweiz.

– Han var öppen med att han värderade ett äventyr i Schweiz men jag sa att jag tyckte att han hade mer och ge och inte var färdig hos oss, säger Rasi och fortsätter:

– Det känns jäkligt bra att han är kvar och vi har en extremt stark centeruppställning med "Vigge", Niklas Winroth, Ahrén och Fredrik Lindholm.

Forwarden Nicklas Paulsson missade hela den gånga säsongen på grund av skada. Backen Jacob Glas blev skadad under säsongen och missade mycket han med. Blir de skadefria till hösten får de anses som nytillskott.

Michael Jansson och målvakten Jacob Pettersson är de enda ur fjolårstruppen som inte har något klart med nästa säsong.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Söderlund