Många drabbas av kollapsen

Listan över antalet skulder och fordringsägare är lång gällande Almtuna IS. Bland annat saknas inbetalningar för träningen på Ultimate Performance (105 000 kronor), materialkonstnader hos Intersport (293 000) – och kioskarvode åt de egna ungdomslagen.

21 januari 2015 15:57

Bland de summor som sticker ut i Almtunas långa skuldlista, en lista som UNT har tagit del av, syns leverantörsskulder till Intersport, som vid sidan av Uppsala kommun (305 000 kronor) är den största fordringsägaren på sammanlagt 293 000 kronor. Flera hotellövernattningar har därtill blivit obetalda, matkostnader kring bortaresor likaså. Dessutom listas drygt 105 000 kronor i obetalda fakturor för träningen hos Ultimate performance.

– Det finns fakturor som inte har blivit betalade, det stämmer, säger Ultimate performance vd Peter Englund, som är fåordig i ämnet.

– Jag vill inte uttala mig mer just nu, utan vill föra en korrekt dialog med de ansvariga i Almtuna.

De uteblivna betalningarna har dock pågått under en längre tid, bekräftar han.

– Men vi har fört en dialog runt det hela och vi har vetat om att de har haft det tufft med likviditeten, men att det var så här tufft visste jag inte.

Kan Almtuna träna vidare hos er även i fortsättningen?

– Det är den frågan jag vill prata med dem om. Det är inget jag kan säga något om nu, säger Peter Englund.

Även de egna ungdomslagen har drabbats. Som Team 04, som saknar 32 533 kronor på sitt lagkonto.

– Det är arvodet från kioskarbetet som har uteblivit. Varje år har ett lag ansvaret för kiosken och i år är det vi, säger Team 04:s team manager Roger Lindström.

Även Team 00 och Team 05 saknar pengar för kioskarbetet runt Almtunas a-lagsmatcher.

– Det är pengar som vi har tänkt ska gå till cuper sådana saker. Det är pengar vi har räknat med, men vi har förstås inte gjort av med några pengar innan vi har fått dem, säger Roger Lindström.

Som där och då slår huvudet på spiken för hela den uppkomna situationen i Almtuna IS.

Många frågetecken finns än. Som att Almtuna är skyldigt 32 000 kronor till Akademiska sjukhusets barnfond, pengar som fattas efter den välgörenhetsmatch som Almtuna tillsammans Akademiska sjukhusets barnfond arrangerade i februari förra året. Om den match som är planerad att arrangeras i fondens namn nu i februari påverkas av rekonstruktionen eller inte, är oklart i dagsläget.

– Det är för tidigt för mig att uttala om specificika fall, säger rekonstruktören Håkan Rudström.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mathias Rutegård