"Man sabbar ju för laget"

Först kom en blunder. Och sen en till. Premiären i hockeyallsvenskan vill Almtunamålvakten Arvid Ljung helst glömma. "Det gör ont. Man sabbar ju för laget", säger han.

22 september 2017 22:09

Almtunas oprövade målvaktspar har ifrågasatts på sina håll. Men såväl Ljung som Oscar Fröberg har givit svar på tal. I genrepet höll Ljung nollan mot Södertälje. I premiären borta mot Tingsryd var det Fröbergs tur att göra samma sak.

Almtuna-målvakterna har matchats varannan match hittills så det var Ljungs tur i hemmapremiären mot AIK. Men den blev inte som han hade tänkt. Långtifrån.

Vid ställningen 0–2 stoppade han en puck bakom målet. När han sedan skulle skicka iväg den i hörnet slog han hål i luften. Max Lindholm i AIK tackade och tog emot och kunde runda målet och enkelt utöka till 0–3.

– Jag missade pucken. Men hade jag ändå varit lite snabbare tillbaka hade jag kunnat ta den ändå, säger den bedrövade 25-åringen som närmast kommer från Mariestad.

En gång är ingen gång. Men tyvärr bjöd Ljung på något av en kopia på AIK:s fjärde mål. Den gången var han ute i hörnet innan han plötsligt slog pucken upp mot blålinjen. Ett skott och en styrning senare 0–4 var ett faktum. Sedan hjälpte det inte att Almtuna kom igen och lyckades reducera två gånger om i matchslutet. Förlust blev det.

– Jag var alldeles för kreativ. Har man gjort ett misstag så räcker ju det, det är så jäkla korkat, säger Ljung, som skötte sig bra när han väl var på plats mellan stolparna, om sitt andra stora misstag i matchen.

Ljung blev syndabock i Almtuna. Men AIK var det spelmässigt aningen bättre laget över 60 minuter. Nu kunde de vinna lite för enkelt kan tyckas. För även gästernas första mål var en bjudning, då av John Dahlström som slarvade med pucken.

– Vi kunde ha haft ledningen i den första perioden när vi bland annat hade ett friläge, så starten är helt okej. I den andra tog dom över och var på nåt sätt hetare och vann dueller. Vi vann inte puckarna som vi har gjort tidigare, säger Almtunatränaren Marcus Ragnarsson.

Ni hade inga tankar på att byta målvakt efter två perioder?

– Nej. Jag tror inte att det hade påverkat laget.

Vem står i nästa match?

– Det ska du egentligen fråga "Micce" (målvaktstränaren Michael Andreasson) om. Som planen har varit har det ju varit varannan match. Men går Oscar (Fröberg) in och spelar bra i nästa match vet jag inte hur han tänker.

Ljung tänker i alla fall skaka av sig den här matchen och komma igen.

– Det kommer att göra ont hela helgen nu, men jag har haft motgånger förut och det är klart att jag kommer tillbaka, säger han.

Almtuna–AIK 2–4

Hockeyallsvenskan

(0–1, 0–2, 2–1) Målen: 0–1 (17.18) Jens Jakobs, 0–2 (28.01) Kalle Jellvert, 0–3 (31.25) Max Lindholm, 0–4 (46.19) Victor Ekarv, 1–4 (51.53) Fredrik Forsberg, 2–4 (57.37) Albin Lundin.

Skott: 18–29 Utv.min: 8–8 Publik: 2 008

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Söderlund