"Man jublar inte direkt"

Lukas Jonsson såg ut att få starta säsongen som given etta i Siriusmålet. Nu berättar han om beskedet att klubben plockar in John Alvbåge.

15 mars 2019 12:50

Jonsson såg för första gången sedan han kom till Sirius 2015 ut att få starta en säsong som uttalad etta. Under fredagen meddelade dock Sirius att man skrivit kontrakt med rutinerade John Alvbåge vilket gör målvaktssituationen mer öppen.

– Det är ytterligare en gammal gubbe att konkurrera ut, vi har haft några sådana här nu, skrattar Jonsson, som tidigare konkurrerat ut äldre målvakter som Benny Lekström och Joakim Wulff.

Hur tänker du kring det här?

– Man jublar kanske inte direkt, men samtidigt vet jag vad jag står för och hur bra jag är. Det är som det är. Jag ser mig fortfarande som förstamålvakt och det blir en liten sporre att bevisa det ännu mer. För mig förändras inte så mycket, det är fotboll.

Vad känner du till om Alvbåge?

– Oj, han spelade i allsvenskan lite innan jag blev intresserad av allsvenskan. Sedan har han varit utomlands lite så jag har lite dålig koll, jag vet att han är vänsterfotad. Det är väl det .

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!