Målskytten som tagit papparollen

Jimmie Pettersson är långtifrån en av de äldsta spelarna i Storvreta men den som iklätt sig papparollen senast. Det har gett forwarden perspektiv. "Det är roligt att komma hem nu hur det än går", säger han.

26 mars 2019 08:00

Den 7 mars, mellan Jönköping borta och Mullsjö hemma, kom dottern Minelle till världen. Det var dagen före beräknad nedkomst och Jimmie Pettersson kunde spela samtliga matcher i superligans slutskede och verkar tycka att barnafödandet kom lägligt innan slutspelet inleddes i stället för mitt under det. För nu är det match varannan dag mot Sirius.

– Det är häftigt, och roligt att komma hem nu hur det än går, om vi har gjort en dålig match eller så, säger han på träningen dagen före den tredje kvartsfinalen.

Hur går det i papparollen?

– Jag hoppas att jag gör det bra, men det är Emelie som drar det stora lasset, säger han.

Bara någon dag innan blev lagkompisen Linus Jämtdal dessutom pappa. En mindre "babyboom" alltså i Storvreta.

Inför den tredje kvarten känner Pettersson revanschlust, trots att det blev seger i match två. Prestationen var inte riktigt godkänd.

– Det var ingen superbra match och vi fick ingen bra känsla, då känner man lite revansch.

Pettersson blev målskytt och hans formation var den femma som skapade mest och bäst i Storvreta. Man gjorde dessutom 2–0 på Sirius andrafemma.

– Vi vet vad vi kan och ska inte rätta oss efter dem. Jag tycker att vi är en bättre formation.

Storvreta har 2–0 i matcher och mycket tyder på att det kan sluta med 4–0.

– Vi vill vinna varje match och gör vi det blir det ju 4–0 men vi är noga med att fokusera på en match i taget, säger Pettersson.

Matchdags

Storvreta–Sirius

Kvartsfinal 3:7IFU Arena 19.00

UNT tippar 6–3

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Söderlund