967 personer. Det är publiksiffran som hittills är bäst genom tiderna för en innebandymatch på damsidan i Uppsala. Det nästan tio år gamla publikrekordet från derbyt i division I mellan Sten Sture och Årsta i Fyrishov i februari 2009 är siffran som Sirius nu ska försöka att slå.

Lördagens match mot topplaget Kais Mora annonseras som ”rekordmatchen” – och det är ungdomslag som ska fylla läktarna i första hand.

– Målet är att försöka slå publikrekordet för daminnebandy i Uppsala. Vi har bjudit in ett helt gäng ungdomslag från Uppsala och Uppland. Får man till en riktig publikfest, med många ungdomslag på plats, finns det alla möjligheter att det blir en riktigt bra match, säger Niklas Wallén, sälj- och marknadschef i Sirius innebandy,

Samtidigt som Sirius är fyra i SSL:s publikliga (snittar 408 personer) har laget det sportsligt tungt och är just nu på nedflyttningsplats i SSL-tabellen. Att Uppsalalaget ska kunna hota serietvåan Kais Mora på förhand är det nog inte många som tror på.

– Det är klart att det sportsliga kan påverka lite grann i intresse för den här matchen, men Sirius damer har ju spelat bra men har bara inte tryckt in bollarna i mål. Och alla vet vad som kan hända med en storpublik i ryggen, säger Niklas Wallén.

Direkt efter Sirius vs Kais Mora följer herrderbyt mellan Sirius och Storvreta. 1 859 personer hittade till IFU Arena för att se säsongens första derby lagen emellan. En historiskt svag siffra för ett Uppsaladerby.

När Sirius nu står som arrangör för lördagens derbyretur är målsättning högre. Uppsalaklubben har tagit sikte på IFU Arenas publikrekord; 2 573 personer.

– Som det ser ut just nu, det brukar ju alltid smälla till de två sista dagarna, ser det ut som att vi kan nå en publiksiffra på en bit över 2 000 i alla fall. Om det blir rekord återstår att, det är ju ett svårare rekord att slå på herrsidan, säger Niklas Wallén.

Siriusherrarna jagar slutspel och Niklas Wallén har drömbilden klar när han tänker med både hjärta och plånbok på en och samma gång.

– Rent ekonomiskt skulle det vara helt fantastiskt om vi skulle nå slutspel och möta Storvreta i kvarten. Det skulle vara ekonomiskt bra både för oss och Storvreta att få en serie i bäst av sju matcher i IFU. Det är drömmen, men det är en bit dit än, säger Niklas Wallén.