Magnifik Sandberg i Eskilstuna

Gevärsskytten Per Sandberg från Uppsala har en diger meritlista.

1 juni 2015 14:32

Vid helgens EM-test i Eskilstuna visade 36-åringen världsklass då han pangade in magnifika 598 poäng av 600 möjliga i grenen 60 skott liggande på favoritdistansen 300 meter och stärkte med detta sina aktier inför EM i Slovenien senare i sommar.

– Jag vann på fler innertior (36) än tvåan Johan Gustafsson. Lite mörkt ljus, men ganska vindstilla och lättskjutet konstaterade Per Sandberg.

På den olympiska distansen 50 meter imponerade Gimos Andreas Jansson med personbästa och vinst i den olympiska helmatchen, 3x40 skott och en andraplats i liggmomentet. 25-åringen närmar sig sakta men säkert elitskiktet i landet.

I Uppsala genomfördes det regionkval i fripistol. Och hemmaduon Daniel Johansson och Johan Herdegård fanns inte oväntat med i den främre träffen. Johansson tvåa på 539 och Herdegård trea med 534 poäng. I söndagens upplaga vann Johansson med Herdegård på andraplatsen.

I Lövstabruk handlade det om DM i lerduvegrenen skeet. Och om träffsäkre Henrik Larsson, Dannemora, som grejade ytterligare ett guld då han krossade 96 duvor av 100 möjliga efter serierna, 23–25–25–23. Hemmaskytten Torbjörn Marcusson tvåa på 93 och bronset till Dannemoras Thomas Larsson på 90 träffar. Lagtävlingen vanns av Dannemora före Tierp.

Vid världscupen i München placerade sig Hebytjejen Lotten Andersson på en 25:e plats i damernas gevär 3x20 skott på OS-distansen 50 meter efter 581 poäng vilket var fem för lite för en finalplats.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Bosse Wiqvist