Magisk säsong för Boistalanger

Semifinal i F17-SM, elitseriekval med damlaget – och VM-guld med Sverige. Snacka om att årets säsong är något extra för Uppsala Bois bandytalanger.

5 mars 2019 09:40

Sverige vann F17-VM i bandy i Finland efter en dramatisk final mot Rysssland som avgjordes först i en förlängning (2–1). Bakom guldet stod tre spelare från Uppsala Bois. Hanna Frick, Alva Jansson och Tuva Alsén.

Trion har inte förlorat en enda match under säsongen 2018/19!

– Det är ganska sjukt när man tänker på det. Det har varit en speciell säsong, säger Tuva Alsén som hittills gått rent med både landslaget, Bois F17-lag och Bois damlag.

– Det var en jättespännande VM-final mot Ryssland. Det snöade jättemycket och andra halvlek gick inte att spela alls nästan utan vi fick bara slå långbollar. Det var en speciell final, säger Tuva Alsén.

Nu väntar nästa resa för bandytalanger. Bois F17-lag spelar nämligen SM-semifinal i bäst av två matcher mot Skirö i veckan. Allt avgörs inom loppet av två dagar på torsdag och fredag, med start på bortaplan.

– Skirö är tuffa. Vi spelade semi mot dem även förra året och då vann de första matchen och även totalt med något mål. Det var samma sak när vi möttes i semi World cup. Det kommer att bli tufft och vilka som är i bäst form just de här dagarna kommer att avgöra, säger Tuva Alsén.

I potten ligger en biljett till en SM-final på Studenternas fredag 22 mars. Som om inte det var nog för Tuva Alsén & co väntar det inom kort ett kval till elitserien med Bois damlag Laget gick igenom norra allsvenskan som ett obesegrat lag med tolv raka segrar och ett dubbelmöte med seriesegraren i södra allsvenskan, Kareby, avgör ödet.

– Kareby hade tre tjejer i F17-VM-laget, bland annat Moa Friman som blev utsedd till VM:s bäste spelare. De är väldigt duktiga och har några bra namn i laget, säger Tuva Alsén.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mathias Rutegård