Lundqvist vann Ladies GP på Åland

Augusti är månaden då många svenska mästerskap avverkas i diverse grenar.

24 augusti 2015 11:08

Vid helgens gevärslandskamp mot Danmark i Ystad i grenen gevär 50 meter visade Upplandsskyttarna Peter U Larsson, Vaksala, och Alf Selin, Enköping, framfötterna.

Selin vann veteranfinalen överlägset medan Larsson var en futtig poäng från särskytte om guldet men grejade silvret.

Svensklaget med Larsson och Selin i högform vann även lagtävlingen mot Danmark med fyra poängs marginal.

Östhammartrion Johnnie Fredriksson, Peter Almlöv och Kenneth Mattsson hamnade på en sjätteplats vid helgens lag-SM i lerduvegrenen nordisk trap utanför Skepplanda. Bäst i Östhammar var Fredriksson med utmärkta 93 träffar.

Östhammar var elva träffar efter vinnarlaget Frillesås i sammandraget.

Skeettjejen Therese Lundqvist vann Ladies GP på Åland.

Therese var tvåa med 69 träffar av 75 möjliga i grundomgången och grejade därmed en plats i guldfinalen via särskjutning med Ciara från Italien och Maarit från Finland.

Den tajta finalen vanns av Therese på 14 träffar, Ciara hade 13 träffar.

– I B-klassen lyckades Uppsalas duktiga damjunior Mathilda Johansson gå till final, vilket är en prestation med tanke på att detta är den första tävlingen i olympisk skeet som hon sköt. Och det första året som hon har börjat skjuta. Det blev till slut en mycket hedrande fjärde plats för Mathilda, meddelar Gert-Ove Lundqvist på Uppsalaklubbens hemsida.

Vid helgens gevärs-SM 300 meter i Kristinehamn blev Caroline Törnvall, Ultuna, inte oväntat länsbäst med en 13:e plats i seniorernas final i liggande. I veteranfinalen blev det en 16:e plats för Börje Forsberg, Östhammar. I ställningsmomentet placerade sig Kjell Lind, Bälinge, på en 19:e och Börje Forsberg på en 20:e plats.

Vid helgens SM i engelsk sporting utanför Uddevalla blev Uppsalas Viktor Bohlin främste upplänning med en 24:e plats och 160 träffar av 200 möjliga.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Bosse Wiqvist