Lundqvist tonar ned förväntningarna

I OS för två år sedan var Therese Lundqvist nära en finalplats och slutade sjua. I stundande VM i Granada hålls förväntningarna nere av skeetskytten.

8 september 2014 19:36

Så här svarar Therese Lundqvist på en rak fråga om vad som är en godkänd placering under tävlingarna i Spanien:

– Jag tror att det här mästerskapet kommer att bli tufft. En topp-15-placering är godkänt, för jag tror att det kanske är 60 skyttar som kan göra upp om det.

VM pågår till och med 19 september. Therese Lundqvist reser ned till Spanien under fredagen för två dagars träning innan hon går in i hetluften på måndag med både kval (3x25 skott och de sex bästa går vidare) och en eventuell final. Förra helgen vann den 24-åriga Uppsalaskytten SM-guld hemma i Uppsala, vilket var en del i förberedelserna inför årets stora prövning.

– Jag kommer att skjuta en del träningstävlingar den här veckan för att maxa resultat. Förra veckan så tränade jag ganska tunga pass med mycket skott och teknik. SM-guldet var en bra genomkörare och få en extrakoll på var man står, säger Lundqvist som slutade sjua i VM 2010 och har ett JVM-guld från 2009 i skeet.

Hur ser du på förutsättningarna?

– Rätt bra tycker jag. Dels så har jag varit på banorna i somras och haft träningsläger där och känner mig bekväm och bekant med dem. Dels tycker att jag har tränat bra inför VM och får saker att stämma. Får jag bara till det kan det bli bra.

I potten under VM finns även kvotplatser till OS i Brasilien 2016.

– Jag har hört olika bud, men om jag har förstått det rätt så är det de tre första i varje gren som blir kvalificerade.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Gustaf Andersson