Lundqvist slipar formen inför Granada

För Uppsalas skeetstjärna Therese Lundqvist stundar VM i Granada om drygt två veckor. I helgen laddar hon upp med SM på hemmaplan.

– Det blir en sista avstämning för att se till att allting fungerar inför VM, säger hon.

28 augusti 2014 17:31

I helgen anordnar Uppsala JSK SM i nationell skeet och arrangörsklubben är nöjda med det 90 personer starka startfältet.

– Det kommer vara fina förhållanden och höga resultat. Det är inte hela sverigeeliten som är på plats men en stor del av den, vi är nöjda med startfältet, säger Gert-Ove Lundqvist.

Hemmaklubbens mest klart lysande stjärna heter Therese Lundqvist med en diger meritlista. Lundqvist är kvalificerad för VM i olympisk skeet som avgörs i Granada i mitten av september. SM-tävlingen i Uppsala ser hon som ett sista test inför resan till Spanien.

– Det ska bli väldigt roligt att tävla igen, det var ett tag sedan jag var med i en stor tävling. Jag håller på med de sista förberedelserna inför tävlingen och hoppas på ett bra resultat för egen del. Mitt fokus ligger på att få igång grundtekniken igen och jag ser tävlingen som en sista avstämning för att se till att allting fungerar inför VM, säger hon.

Therese Lundqvist lägger allt fokus på helgens SM-tävlingar men erkänner också att tankarna på VM finns någonstans i bakhuvudet.

– VM är det stora tävlingen för året och det kommer att delas ut kvotplatser till kommande OS under den tävlingen vilket gör det extra viktigt, säger hon.

Hur känns formen just nu?

– Det finns lite till att slipa på, det ska jag vara ärlig och säga.

På SM tävlar skyttarna i nationell skeet medan man tävlar i olympisk skeet på VM. Therese Lundqvist berättar om skillnaden på de olika uppläggen:

– Den nationella är en variant av den olympiska som är lite enklare. Men skjuter lika många skott i den nationella som i den olympiska.

SM-tävlingarna i Uppsala startar under lördagen och pågår i två dagar. Totalt tävlas det i sju olika klasser.

Alla uppländska skyttar

Claes Ek, Lövstabruk

Torbjörn Markusson, Lövstabruk

Victoria Larsson, Dannemora

Tomas Larsson, Dannemora

Lars-Erik Jansson, Dannemora

Anders Ockefeldt, Uppsala

Jesper Jarl, Uppsala

Viktor Bohlin, Uppsala

Ove Månsson, Uppsala

B-O Karlsson, Uppsala

Ronney Sahlberg, Uppsala

Roine Sandström, Uppsala

Inge Jansson, Uppsala

Bea Müller, Uppsala

Therese Lundqvist, Uppsala

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mattias Holmgren