Lundqvist närmare OS efter tiondeplats

SKEET. Therese Lundqvist slutade tia och Nathalie Larsson 32:a när VM avgjordes under fredagen i Belgrad. Ett resultat som för Lundqvist närmare Sveriges OS-plats.
– Det försämrade inte mina chanser i alla fall, säger Lundqvist.

9 september 2011 17:23

Therese Lundqvist, som tidigare i år säkrade Sveriges kvotplats till OS, stod för en bra tävling. I den första rundan sköt hon ner 23 duvor för att sedan avsluta med 24 och 24 i de två efterföljande omgångarna. I en jämn kamp om platserna slutade Uppsalaskytten tia på samma resultat som nian Donglian Zhang, som dock sköt fullt i en omgång och därmed placerade sig före.
– Jag fick tekniken att stämma till hundra procent och är väldigt nöjd med min tävling måste jag säga. Min målsättning var att prestera bättre än i EM och det gjorde jag, säger Lundqvist.

Nöjd är även Nathalie Larsson som trots en ganska anonym placering tyckte sig känna att skyttet stämde bättre än tidigare.
– Jag sköt mycket bättre än i tidigare tävlingar och det var min bästa tävling för i år, det är jag nöjd med. Placeringen är självklart inte så bra men det spelar mindra roll. Det viktiga var att det kändes bättre och att jag gjorde en bra prestation, säger Larsson som fick ner 67 duvor, fyra färre än Lundqvist.

VM var säsongens sista tävling för skyttarna och nu väntar semester för både Lundqvist och Larsson. I november börjar dock arbetet där SOK ska ta ut den skytt som ska få åka till London nästa sommar och representera Sverige i OS.
– Det är väldigt svårt att spekulera i vem de kommer att välja, jag vet inte ens när de kommer att välja vem som ska åka. Det kan vara så att de inte väljer någon och att vi får skjuta i januari igen för att bevisa vem som ska ha platsen, säger Lundqvist.
– Jag har inte funderat på det där så mycket men det är klart, dagens resultat stärkte inte mina chanser direkt, säger Nathalie Larsson och tillägger:
– Therese har skjutit bättre i år och den bästa ska åka till OS, så är det.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Daniel Meisels