Lundqvist långt efter i kval

Det blev ingen rolig dag för Uppsala Jaktskytteklubbs Therese Lundqvist vid världscupen i Acapulco i Mexiko.

6 mars 2015 14:50

Den 24-årige Uppsalaskytten misslyckades i kvalet och låg sist av 34 startande när två av tre kvalificeringsrundor hade skjutits.

Lundqvist hade förhoppningar om en bra placering trots annorlunda och svåra förhållanden i Mexiko med bland annat 30-gradig värme.

– Det är lite speciellt här nere. Det är beväpnade polisen som patrullerar där vi är. Sedan är det väldigt varmt och vi är dessutom uppe på ett berg så luften är lite annorlunda, berättade Lundqvist när UNT talade med henne på telefon häromdagen.

Det började dåligt för Lundqvist redan i den första kvalrundan (av tre) där hon bommade åtta av 17 skott. Skott 14 till 21 gick bra, men avslutningen var sämre med fyra raka bom.

I den andra kvalrundan gick det inte heller så bra även om avslutningen den här gången var klockren med fem raka träff. 17 träff totalt innebar 34 träff efter två rundor och en sistaplats och därmed var chansen till en finalplats borta.

Det kan vara vädret och luften som blev Lundqvists fall. Hon hade vissa farhågor redan när UNT talade med henne i slutet av veckan.

– Jag är i bra form men vädret och luften spelar in när man skjuter, berättade Lundqvist, vars mål ändå är olympiska spelen i Rio de Janeiro 2015.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!