Lundberg gav tränarna svar på tal

Petad för första gången under säsongen. Då svarade Caroline Lundberg för ett superinhopp och gjorde hattrick på 23 minuter när Sirius slog Halmia med 5–2.

5 september 2014 16:32

Caroline Lundberg hade startat samtliga matcher för Sirius under säsongen. Mot Halmia placerades hon dock för första gången på bänken. Svaret till tränarna? Ett äkta hattrick.

– Hon tryckte ner det i munnen på oss, säger tränaren Kalle Fremdling.

Känslan var dock att petningen ändå gav resultat. Lundberg hade inte gjort mål sedan den 29 juli mot Kvarnsveden innan söndagens islossning.

– Det är klart att det är tufft för självförtroendet att inte göra mål och jag tände till lite extra nu när jag såg att min plats var på väg att försvinna, säger Lundberg. Senast hon gjorde tre mål i en match var under tiden i Danmark.

– Det var så längesen att jag inte ens kommer ihåg det. Det var riktigt skönt i dag och Halmia kändes lite trötta så det var ett tacksamt inhopp om man säger så.

Hur kändes det att bli petad?

– Det var tungt, det är aldrig kul att bli petad. Samtidigt har jag inte levererat och det har "Ingo" Wixner gjort så jag tyckte absolut att hon skulle få chansen.

Lundberg kom in när ställningen var 2–2 och Sirius hade en riktigt dålig start av den andra halvleken bakom sig. Anfallaren behövde bara två minuter och en bolltouch innan hon hade gett Sirius ledningen. 4–2 kom sedan sex minuter senare innan Lundberg avslutade målskyttet på tilläggstid fint framspelad av Aisha Faiqi och Tyra Kajgård.

– Jag gick verkligen in hundra procent i dag.

Och nu får du väl starta nästa match?

– Det kan man alltid hoppas på i alla fall. Det gick ju bra i dag, säger Caroline Lundberg.

Sirius–Halmia 5–2

(2–1)

Målen: 0–1 Ebba Hed, 1–1 Malin Winberg, 2–1 Ingrid Wixner , 2–2 Tilda Bengtsson, 3–2 Caroline Lundberg, 4–2 Caroline Lundberg, 5–2 Caroline Lundberg.

Hörnor: 5-2 Varningar 1–1 Publik: 111

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Daniel Meisels