Lugnet före derbystormen

Kvartsfinalschemat är tätt och intensivt. Därför fick spelarna i såväl Sirius som Storvreta det lugnt dagen före första derbydrabbningen. "En vilodag efter att vi kört hårt sitter fint", säger Siriustränaren David Ahlmark.

20 mars 2019 19:45

Matcherna i kvartsfinalserien kommer att avlösa varandra med kort intervall. I stort sett handlar det om match varannan dag. Sirius vilade helt under onsdagen medan Storvretaspelarna fick jogga i samband med att tränaren Andreas Harnesk kallat till teori-genomgång. Under eftermiddagen klippte han ihop de sista filmsekvenserna.

– De har vissa typer av uppspel som vi måste ha koll på, säger Harnesk.

Inget av lagen kommer att ändra något nämnvärt i spelet – såklart – bara för att det är slutspel. Det handlar snarare om att fortsätta göra "sina" saker bra. Det är det som tagit Storvreta till serieseger och Sirius till den sista slutspelsplatsen.

– Vi ska vara lite mer noggranna gällande vissa saker men det stora dragen kommer vi inte ändra på. Det handlar mer om mentalt, att vara hungriga i hela matchen, säger Harnesk.

Kollega Ahlmark vill se sitt lag lika skärpt som i de sista omgångarna av serien. Då när Sirius visade sig som bäst när det gällde som mest.

– Vi hade rätt inställningsnivå och spelade vår kanske bästa innebandy på hela säsongen. Det är inte speciellt Siriuslikt om man tittar historiskt, säger han.

Det som varit betyder dock ingenting nu. Nu gäller det att samla på sig segrar, något Storvreta varit bäst på. Först till fyra gäller.

– Vi är förberedda på en lång matchserie men tittar ju bara på den här matchen nu. Men jag vinner gärna i fyra raka, säger Ahlmark.

– Vi njuter av favoritskapet men även om vi vunnit fyra raka (en träningsmatch) under säsongen spelar det ingen roll nu, vi ska vara ödmjuka, säger Harnesk.

Sirius har varit förskonade från större skador under säsongen och har samtliga spelare tillgängliga. Storvreta har haft det kämpigare men nu är läget rätt bra. Man saknas Micke Jansson (på väg tillbaka) och troligtvis Linus Jämtdal som är krasslig.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Söderlund