Lugnande besked om Lundholm

Sam Lundholm missade matchen mot Malmö på grund av en känning i ena låret. Nu kommer lugnande besked om yttern: "Vi utgår från att han ska kunna delta mot Falkenberg", säger Sirius naprapat Anton Hagberg.

21 april 2019 20:11

Under fjolårshösten fick Sam Lundholm sitt stora genombrott i Siriuströjan. Yttern växte ut till en av lagets viktigaste spelare men under årets försäsong har han haft stora problem med en häl. I lördagens match mot Malmö var det tänkt att Lundholm skulle starta men senare kom beskedet att 24-åringen tvingas lämna återbud.

– Han var lite förkyld och hängig samtidigt som han hade en lättare känning i ena låret. Han har missat stora delar av försäsongen på grund av hälen och en känning kan vara en indikation på att kroppen är överbelastad. Han behövde vila helt enkelt, säger Anton Hagberg.

På onsdag spelar laget sin nästa match och då hoppas man på att Lundholm finns med i truppen.

– Vi utgår från att han ska kunna delta. Det är ett tätt matchande nu och han hade inte kunnat köra två matcher så här tätt inpå varandra, säger Hagberg.

Lundholm har störts av smärtor i hälen, trots att han har kunnat spela och träna. På smärtfronten börjar det dock bli bättre, berättar Siriusnaprapaten.

– Det är mycket bättre och det går åt rätt håll. Vi har modifierat skor och fixat med allt möjligt för att han ska kunna spela så smärtfritt som det bara går. Nu har smärtan börjat gå tillbaka och det ser bättre ut.

Ian Sirelius fick kliva av i den andra halvleken då han landade illa på en axel men även där kommer det lugnande besked.

– Han är redo mot Falkenberg.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Pontus Stark