Lugnande besked om Åhman Persson

Under tisdagen träffade Robert Åhman Persson flera knäspecialister. Och efter läkarbesöket kommer lugnande besked om nyckelspelarens knä.

16 april 2019 20:08

Åhman Persson fick ta emot flera smällar under söndagens match mot AIK. UNT kunde under måndagen berätta att det fanns en oro från Sirius att backen hade drabbats av en knäskada då knäet svullnade upp efter matchen på Friends Arena. Under tisdagen besökte Åhman Persson läkare och svaren blev positiva.

– Han är okej. Hans knä är väldigt svullet, men efter undersökningar så hittade man ingenting nytt utan det är en onaturlig svullnad. Det var positivt och det är flera specialister som har tittat på knäet. Det låter rätt positivt, men han är troligtvis inte spelbar till lördag, säger tränaren Mirza Jelecak.

Hur skönt känns det här beskedet?

– Vi får se exakt, vi vet kanske inte allt än. Det är skönt om det inte skulle visa sig vara något annat och jätteviktigt att det inte är någon allvarlig skada.

Åhman Persson har fått mediciner för att svullnaden ska lägga sig. Exakt när i matchen som den utlösande smällen skedde är oklart.

– Han hade lite bekymmer lite tidigare under matchen, men jag vet inte exakt var det skedde. Det kom lite smygande och han beskrev det som att knäet låste sig lite, säger Jelecak.

Under tisdagen besökte även John Alvbåge sjukhus för att dubbelkolla hans underarmsskada. Nya röntgenbilder togs bland annat.

– Det är inget som tyder på att det är något annat än man tidigare kommit fram till. Den information vi har är att det ser bra ut. Han har dock metaller i skelettet sedan tidigare och då gör det väldigt ont. Det är ett tidigare skadat område som är extra smärtkänsligt, säger Sirius lagläkare Jakob Johansson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Daniel Meisels